Ако се е случвало да изпаднете в беда на пътя

...
Ако се е случвало да изпаднете в беда на пътя
Коментари Харесай

Пътна помощ в чужбина – какво трябва да знаем?

Ако се е случвало да изпаднете в неволя на пътя и да имате потребност от професионална пътна помощ, до момента в който пътувате със личния си автомобил, значи знаете, че услугите на тези компании могат да бъдат от огромна изгода. Много от водачите към този момент имат навика да употребяват услугата на територията на столицата и в страната, само че множеството не са привикнали да търсят автоасистанс за чужбина.

Какво става, в случай че се озовете в обстановка с проблем с автомобила отвън територията на страната ни?

Има ли по какъв начин да разчитате на пътна помощ, в случай че автомобилът ви се повреди, до момента в който отивате на отмора в някоя европейска страна?

Напоследък от ден на ден компании в България, предлагащи автоасистанс, включват и услугата помощ на пътя в чужбина. Условията им, несъмнено са разнообразни и е добре да се информирате авансово за тях. Естествено е да се чака, че цената за услугата пътна помощ в София и аналогичната за отвън страната няма да бъде идентична, само че и в двата случая става въпрос за покриване на „ вреди “ при съответен риск, по този начин че

Много от фирмите също по този начин оферират и здравна помощ на пътуващите при положение на злополука. Видовете такива застраховки могат да бъдат:
Годишни – те са за предпочитане за тези от вас, които постоянно се постанова да пътуват в чужбина по работа или за наслаждение. Притежавайки такава спомагателна застраховка за пътна помощ си гарантирате спокойствието на пътя в която и част на Европа да се намирате когато и да е.

Еднократни – тук става въпрос за в допълнение обезпечаване единствено за един съответен интервал от време. Да кажем – съответно за пътуването ви до Гърция през лятото. Такава лавица ще има надлежно начало – моментът, в който напускате страната, и край – моментът, в който се връщате назад в нея.

Какви са действително услугите на пътна помощ в чужбина, от които може да се възползвате?

В множеството случаи те се препокриват с тези, които бихте получили в страната, като: подаване на ток; промяна на гума; доставка на гориво; изваждане на заседнали автомобили; ключарска помощ; репатрак; превозване на лидера и пасажерите до хотел или здравно заведение, в случай че се постанова, изтегляне до автосервиз и др.

Какво би трябвало да имате поради в случай че ви се постанова да ползвате услугите на пътна помощ отвън България?
Важно е да сте готови, че без значение дали употребявате българска или задгранична компания, в случай че се постанова репатриране на моторно транспортното средство, това най-вероятно ще отнеме известно време. Няколко дни или даже седмица, зависи от престоя по границите и редица невъзможни за предугаждане фактори.

В множеството случаи всички пътни такси ще са за сметка на ползвателя на застраховката.

Застрахователните компании, предоставящи услугата „ Пътна помощ в чужбина “ разполагат с осведомителни уеб сайтове, както и консултанти, с които може да се свържете и да поискате подробна информация по отношение на всичко, което ви интересува.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР