Ако се докаже, че земеделски стопанин умишлено е подпалил терени

...
Ако се докаже, че земеделски стопанин умишлено е подпалил терени
Коментари Харесай

ДФЗ ще налага санкции на земеделските стопани, които умишлено палят сухи треви

Ако се потвърди, че аграрни собственик съзнателно е запалил терени със сухи треви и той е бенефициент към ДФЗ, фондът може да наложи наказания в размер до 100 % от дотацията. Това съобщи в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия Иван Капитанов, зам.-директор на Държавен фонд „ Земеделие “.

В последните дни са образувани екипи от Министерството на земеделието храните и горите и Държавна фирма " Земеделие ", които реагират на сигнали от страна на пожарната и други лица за подпалени аграрни площи. Екипите мерят площта и следва да наложат административни наказания според от това дали съответния собственик е бенефициент на ДФЗ, съобщи Иван Капитанов.

Вчера има пет сигнала за нови палежи в Русенска област със забележителен размер към 2200 декара. През миналите почивни дни е имало общо 37 сигнала върху 4500 декара, съобщи Капитанов.
Иван Капитанов: Съгласно законодателството има съответни наказания, които следва да бъдат наложени. Ние строго ще съблюдаваме тези условия и там, където има съзнателно деяние на аграрни собственик, което се потвърждава по съответния ред, ще наложим и по-сериозни наказания до 100 % от дотациите.
Следващата седмица към този момент ще има съответни наказания, добави още той и предизвести, че инспекциите на ДФЗ не престават и от фонда ще бъдат безкомпромисни.

Вижте целия диалог във видеото
 Комисар Мангараков: Пожарите на сухи треви в Пловдивско са запалени съзнателно Комисар Мангараков: Пожарите на сухи треви в Пловдивско са запалени съзнателно
С над 1300 пожари в сухи треви, отвън обитаеми места, са се борили пловдивските пожарникари от началото на годината. Не са редки случаите, когато тере...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР