Ако се докаже, че е имало в болница Лозенец“, това

...
Ако се докаже, че е имало в болница Лозенец“, това
Коментари Харесай

Експерт: Ако се докаже, че е имало незаконни трансплантации - това е безумно престъпление

Ако се потвърди, че е имало в болница „ Лозенец “, това е безумно закононарушение. Това съобщи в изявление за bTV ръководителят на „ Федерация български пациентски конгрес “ Иван Димитров. Той добави, че от пациентските организации са подавали разнообразни сигнали за нередности в лечебните заведения.
На 3 юни служебният здравен министър Стойчо Кацаров съобщи, че ще има промяна в управлението на лечебното заведение поради нерегламентирани трансплантации и
 Болница Лозенец: Внушенията за източване на НЗОК са погрешни Болница " Лозенец ": Внушенията за източване на НЗОК са погрешни
Внушенията за " източване на здравната каса " са несъстоятелни и погрешни. Няма нанесена финансова вреда за НЗОК и нелегално финансово обла...
подозрения за финансови злоупотреби. Ръководството се оправдало с техническа неточност.
В позиция на болница „ Лозенец " се споделя, че изказванията за източване на Касата са несъстоятелни и погрешни. А за случая с върховен държавен чиновник - обяснeнието е, че ставало дума за новооткрито онкологично заболяване, развиването на което е можело да бъде предотвратено единствено със незабавна трансплантация.
„ Според мен има доза истина и тази истина, за жалост, се е знаела отдавна и никой не е направил нищо. През годините и ние сме подавали сигнали, имали сме позвънявания от пациенти за неправилни действия. Това съществува във всички държавни лечебни заведения. Но никой не желае това „ изродче “, което се случва, да го махне “, добави Димитров.
Той посочи, че през годините са подавали сигнали до прокуратурата за разнообразни лечебни заведения, само че следствия не са започвали. Той изясни, че в пациентските среди сетвърди за „ прескачане на реципиенти “ при донорски обстановки.
 Това ли е висшият общественик, получил черен дроб след позвъняване от горната страна? Това ли е висшият общественик, получил черен дроб " след позвъняване от горната страна "?
Болница " Лозенец " е забъркана в престъпна скица за противозаконни трансплантации на непознати жители. Редът за осъществяване на трансплантации у...
„ Когато се получи донорска обстановка екипите отиват да вземат органите и да бъдат трансплантирани в избраните лечебни заведения, има си ред. След това извикват към 30 души екип, там сме и представителите на пациентките организации и стартира да се преглежда цялата документи. Моята роля е да проследявам да няма прескачане, аз персонално минимум съм викан в държавна болница “, изясни представителят на пациентска организация.
Относно трансплантирането на орган от жив донор, Димитров съобщи, че в сходни интервенции, при които донорът и рецепиентът не са родственици – се случват в страни от Третия свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР