Ако се борите с килограмите вероятно знаете колко трудна и

...
Ако се борите с килограмите вероятно знаете колко трудна и
Коментари Харесай

Митове за метаболизма, които пречат на тънката ви талия

Ако се борите с килограмите евентуално знаете какъв брой сложна и неравностойна е тази борба. Когато човек желае да отслабне, нормално пробва разнообразни способи, с цел да реализира мечтаните резултати.

Не всички хранителни режими и типове тренировки са подобаващи за всеки организъм. В взаимозависимост от спецификите на метаболизма на обособения човек, съпътстващите му болести (ако има такива), както и равнищата на стрес в организма му, резултатите могат да варират.

В търсене на бърз и по-кратък път към мечтаната фигура, доста хора се доверяват на разнообразни легенди и неправилни схващания за метаболизма.

Те ги водят по неверен път и в доста случаи точно следването на сходни легенди е в основата на неналичието на резултати макар положените старания за намаляване.

Кои са митовете за метаболизма, на които не би трябвало да се доверявате?

Мит: Гладуването понякога форсира метаболизма

Един от настоящите в последно време способи за намаляване, в които доста хора имат вяра, е гладуването в избрани часове на денонощието. Според режима на хранене, наименуван от време на време недояждане, е належащо да се въздържаме от хранене в границите на 16 часа. През останалите 8 часа от денонощието одобряваме цялата планувана храна, която другояче бихме изяли при естествен режим на хранене.

Ако има резултат при този метод на хранене, той ще е временен. Обикновено килограмите се връщат с цялостна мощ, а като похлупак на всичко можете да си аргументите и някое заболяване, като диабет да вземем за пример.

Прекалено дългото време, в което организмът не получава хранителни субстанции, т.е. страда от дефицит на сила, той изпитва стрес. По време на този стрес се задейства режим на опазване на мазнините и признатите калории. Когато се храните в 8-те часа, в които е разрешен банкет на храна, организмът складира всички субстанции под формата на мазнини за всеки случай.

Мит: Метаболизмът се забавя през нощта

Звучи разумно, тъй като не се движим, само че в действителност не е напълно по този начин. През нощта се задействат други, разнообразни от дневните процеси в организма, които обаче също изискват изгаряне на калории. Заради това не е неправилно да похапваме нещо преди лягане или късно вечерта. Важно е да знаем кои храни са подобаващи за ядене точно в този късен диапазон от денонощието.

Мит: Суперхраните форсират метаболизма

Факт е, че суперхраните са изпълнени с доста и все значими за организма хранителни субстанции. Но в случай че наблягате на тези суперхрани в огромни количества, резултат в отслабването няма да има, евентуално ще е таман противоположното.

Мит: Нямате никакъв надзор над метаболизма си

Имате възприятието, че пълнеете единствено като гледате по какъв начин някой яде вафла. Чудите се по какъв начин по този начин най-хубавата ви другарка е кльощава, а не пропуща нито един ден без да си похапне торта или кроасан. Да, нейният метаболизъм е бърз и разгражда въглехидратите, тъй че да се трансформират в сила, а не в мазнини.

Мит: Хапването по 5-6 пъти дневно форсира метаболизма

Консумацията на храна до 6 пъти дневно в дребни порции предотвратява глада. Разпределянето на порциите, тъй че да не оставате гладни в действителност поддържа равнищата на кръвната захар и инсулина в норма. Това обаче се случва единствено при изискване, че внимавате какви тъкмо калории приемате. Ако те са наситени мазнини, бързи въглехидрати, захари, пържени храни, модифицирани артикули, резултат въобще няма да има.

Мит: Кафе с кокосово масло форсира метаболизма

Този мит е изцяло неправилен. Кокосовото масло е потребно, само че прекомерно честата му консумация също крие опасности. Все отново то съдържа наситени мазнини, които имат своите отрицателни страни. За да ускорите в действителност метаболизма си, стартирайте деня не с кафе с кокосово масло, а с потребни протеини (яйца, растителни протеини), плодове, зеленчуци, потребни мазнини (авокадо, риба), пълнозърнести храни. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР