Ако считаме, че финансите на държавата са в добро финансово

...
Ако считаме, че финансите на държавата са в добро финансово
Коментари Харесай

Борисов за кабинет на ПП-ДБ: Аз се отдръпнах, Петков и Василев трябва да направят същото

" Ако считаме, че финансите на страната са в положително финансово положение, и този, който го е предизвикал, би трябвало да е министър - тематика на диалог е. Ако считаме, че Атанасов, с всички служби на Министерство на вътрешните работи, БОП, Гранаична полиция, вътрешна сигурност, плюс службите, ДАНС, цивилно, военно разузнаване - това е безусловно недопустимо за нас ", изясни Борисов. И добави, че следователно естествено ще желаят да има хора и от ГЕРБ в кабинета.

 

Борисов съобщи, че не разяснява клюки или трудове. Най-вероятно това е вътрешно следено изпускане на имена. Пред тях това нещо не е представяно.

 

" Като не желаят да създадем компромис, ще продължим да работим по програмата и ще създадем положително за страната - най-малко да извадим служебното държавно управление да се гърчи по какъв начин без парламент да прави бюджет ", добави той.

 

" Ако Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са допустими за тях - дано приказват с другите ", уточни той.

Българите са посочили доста пъти, че от дебелоглав могат да катастрофират. Той също по този начин напомни, че има редица поговорки в тази посока. " В българския котел няма демон ", съобщи той.

 

" Сами се теглим надолу. Ако желаеме още надолу - няма да вършим коалиция с никой ", добави той

 

Имам сътрудници, с които беседвам, чувам мнението им и излизам и синтезирам, съобщи той.

 

" Ако те вземат участие в държавно управление, ние ще предложим присъединяване на знакови наши фигури - Томислав Дончев, Делян Добрев ", даде за образец Борисов.

Виждаме един погрешен метод. Опитът да се върне бюджета още веднъж на служебното държавно управление освен не е вярно, а е подло и безконтролно. Тогава президентът с право може да ни назовава " шарлатани " и " безотговрници ", той ще е прав,  разяснява още в коридорите на Народното събрание Борисов във връзка с оповестеното желание за отменяне на Бюджет 2023 на служебния кабинет.

 

По думите му, при срещата в Министерството на финансите са разбрали в какъв брой тежко състояние са финансите в страната.

 

" Бюджетът е основата на политиките. Той е отговорност, даже за партиите, които не са в договарянията, само че заедно в предните парламенти се намаляваха налози. Връщането на бюджета на МФ е опитът на Асен Василев да си скрие неуспеха на финансовата политика ", посочи още водачът на ГЕРБ.

 

Според Борисов, екипите по секторните политики работят добре, а до на следващия ден ще има обща стратегия, която като се наложи върху бюджета, ще може да се разбере какви разноски и доходи да се възнамеряват.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР