Ако само за минута се вслушате в разговорите на двойките

...
Ако само за минута се вслушате в разговорите на двойките
Коментари Харесай

Толкова трудно ли стана просто да ги обичаме?

Ако единствено за минута се вслушате в диалозите на двойките около вас, не може да не ви направи усещане една обща линия – всички дами мрънкат, а всички мъже сполучливо имитират, че се вслушват.

От „ Как можа да си облечеш тази блуза “ до „ Е по какъв начин можа да избереш тази маса “, дамите не стопират да акцентират минусите на мъжете си.

Превърнало се е в мода – недоволни дами и мъже, които вършат всичко по силите си, с цел да угодят.

 двойка обич Thinkstock

Защо не изкарваш задоволително пари? Защо работиш толкоз доста и не ни обръщаш внимание? Как може да го гледаш тоя мач? Стига към този момент игра на телефона, изхвърли боклука, по какъв начин можа да купиш това олио от магазина, нали ти споделих да не е това…

От заран до вечер дамите мрънкат, изискват, недоволстват и най-после отхвърлят секс за наказване.

 обич двойка Unsplash.com

А мъжете ни се стараят. Работят по доста, грижат се за децата ни доста повече, в сравнение с са го правили бащите ни, единствено вижте какъв брой бащи водят заран децата си на ясла, пробват са да са сантиментални и с помощта на гугъл календарите към този момент не изпускат и годишнини.

А ние по какъв начин им се отблагодаряваме? С кисела физиономия, вдигната вежда и една досадна въздишка.

Все нещо не ни харесва в тях, все нещо желаеме да им променим, да подобрим, да се приближи до идеала ни, създаван в самотни вечери или другарски излизания на по вино.

Забравяме, че всеки чове е друг, че идеални хора няма и че това да сме дружно е развой на взаимно почитание и любов.

 обич двойка Unsplash.com

Позволяваме на дребните камъчета да се натрупат и да обръщат каруцата, като че ли имаме безконечен избор или, по-лошо, като че ли ние самите сме идеални и това оправдава безкрайното ни мрънкане.

Усмихнете се, бе девойки. Погледнете ги тия мъже в случай че не с обич, то най-малко с обикновено почитание. Покажете им, че ги зачитате – като персони, като хора, като бащите на децата ви.

Махнете с ръка и оставете зад тила си глупавите упования, че някой различен човек ще може и ще знае по какъв начин да се напасне по безкрайните условия на една постоянно недоволна жена.

 двойка обич Thinkstock

Дайте си действителна сметка за всички тези хубави мигове, които имате дружно, за стабилността, сигурността и спокойствието, за смеха, който единствено баща може да породи в децата, за компанията, за всеотдайността и готовността да вървите дружно напред.

Дори да не е с вярната риза.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР