Ако само си повтаряме, че сме на 111-то или на

...
Ако само си повтаряме, че сме на 111-то или на
Коментари Харесай

Web Report: 112 за свободата на словото – как се променя това?

" Ако единствено си повтаряме, че сме на 111-то или на 112-то място по независимост на словото сигурно няма да променим нищо. Не е нужно да се лъжем, че смяната става бързо във връзка с процесите и цялото общество. За четвърта поредна година Dir.bg провежда състезанието за добра публицистика Web Report. Да, ясно е - подобен конкурс може да бъде основа за развой, който дава резултат с времето. Web Report обаче e типичният образец по какъв начин може да се случи смяна - обединили сме се всички медии, които на доктрина сме конкуренция, само че работим дружно, с цел да поощрим създателите на качествена публицистика ", сподели пред NOVA журналистът на Dir.bg Деян Веселинов.

" Когато създателите приказват с обстоятелства - това е слоганът и на тазгодишното издание на Web Report. Ще разпознаваем тези наши сътрудници, които в действителност работят за качественото наличие в шест разнообразни категории в web - средата. ", добави той.

Водещи имена в българските медии и журналистически организации са измежду членовете на журито, което ще прави оценка материалите. NOVA, Българска национална телевизия, bTV, БНР, Българска телеграфна агенция, списание " Мениджър ", организация " Булфото ", Съюзът на българските публицисти са единствено част от сътрудниците на състезанието тази година.

" Фактите са си обстоятелства - това е мястото, на което през тази година България попадна в класацията на " Репортери без граници ", само че в последна сметка тези обстоятелства няма да се трансформират без да действаме. Дайте да създадем нещо, дано да приказваме за това, тъй че колкото повече участници има в този конкурс, толкоз по-голям е шансът да има хора, които да излязат на напред във времето и да създадат нещо ново, с цел да може да има смяна ", уточни и водещият и продуцент на Новините на NOVA Методи Владимиров, който е и член на журито на Web Report.

" Живеем в среда, в която от ден на ден хора не ревизират даже линка във Фейсбук, който четат и се хващат за главата с някакво безусловно идиотско заглавие, на което имат вяра. Можем всички дружно създадем по този начин, че да мотивираме сътрудниците към нас да работят обективно и да ревизират обстоятелствата, с които работят. Ние сме хората, които би трябвало дружно да трансформират това и Web Report дава тъкмо този образец. "

Веселинов напомни и съответен резултат от журналистическите старания - един от авторските материали, които впечатлиха, трансформираха събитията и завоюваха в предишните издания на Web Report.

" Разследването на Александра Маркарян от OFFnews " Как се влиза в Софийската математическа гимназия? " разкри много съществени проблеми при кандидатстването и приема на децата в гимназията - нещо, което промени системата и направи средата малко по-добра. Когато насърчаваме и търсим тази светлина в тунела, тя рано или късно ще пристигна ", посочи той.

Възможността за присъединяване в Web Report продължава до 17 май, състезанието има и финансови награди и е превъзходен късмет и за създателите на свободна процедура, както и за младите създатели без доста опит, подсети за крайния период Деян Веселинов.

Материалът би трябвало да бъде оповестен онлайн в интервала сред 17 февруари 2020 и 17 май 2021 година Категориитe, в които публицистите ще се борят са Общество, Икономика, Истински истории, Иновации и технологии, Култура и Изкуство, Спорт, Фоторепортаж, Видеорепортаж, а тази година създателите могат да аплайват и в категорията Подкаст.

" Целият свят сега върви натам и тази година имаме забавни материали и в Подкаст ", добави Веселинов, който управлява видеопродукцията в най-големия български интернет портал Dir.bg. " Регистрацията за присъединяване в състезанието е доста лесна, случва се с няколко клика на уеб страницата. За всеки консуматор на информация също ще бъде забавно да прегледа материалите в разнообразни категории, които към този момент са оповестени в секцията " Участници ".

Крайният период за присъединяване в Web Report e 17 май! Цялата информация за състезанието за добра публицистика на Dir.bg и по какъв начин да кандидаствате с авторския си материал можете да намерита на уеб страницата или на Фейсбук страницата на състезанието .

Web Report е конкурс за значимите тематики, които вълнуват обществото и създателите, които не престават да съблюдават професионалните стандарти в бурно разрастващата се осведомителна среда.

Водещи имена в българските медии ще четат и гледат, рецензират и правят оценка авторските материали: Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Антон Хекимян (Директор " Новини, настоящи излъчвания и спорт ", bTV), Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (Журналист и публицист, член на УС на СБЖ), Ива Дойчинова (Директор на Радио " София ", БНР), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Елица Николова (Гл. редактор, списание " Мениджър " ), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните публицисти в България), Евгени Димитров (Основател на организация " Булфото " ), Илияна Захариева (Директор " Корпоративни връзки ", А1).

Генерални сътрудници на състезанието са A1 и Dundee Precious Metals.

Web Report се организира с формалната поддръжка на Съюза на българските публицисти.

Медийни сътрудници на състезанието са Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция, bTV Media Group, NOVA, списание " Мениджър ", телевизия ММ и организация " Булфото ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР