Ако руската армия нанесе концентриран удар на едно място, фронтът

...
Ако руската армия нанесе концентриран удар на едно място, фронтът
Коментари Харесай

Politico: Украинската отбрана ще се срине, ако Русия нанесе концентриран удар

Ако съветската войска нанесе съсредоточен удар на едно място, фронтът на украинските въоръжени сили ще се срине, написа европейската редакция на Politico, цитирайки високопоставени украински военни.

" Има огромен риск от сриване на фронтовите линии на всички места, където съветските генерали решат да съсредоточат офанзивата си. Нещо повече, с помощта на доста по-голямата бройка и управляемите въздушни бомби, които разрушават украинските позиции от седмици насам, Русия евентуално ще може да „ проникне през фронтовата линия и да я разбие в някои елементи “, споделиха те.

„ Сега нищо не може да помогне на Украйна, тъй като няма съществени технологии, които да компенсират Украйна за огромната маса войски, които Русия евентуално ще хвърли против нас. Ние нямаме тези технологии, а и Западът не разполага с тях в задоволително количество “, сподели един от високопоставени военни източници.

Според него единствено украинската храброст и устойчивост, както и грешките на съветските командири в този момент могат да трансформират мрачната динамичност. Грешки като тази, позволена в събота, когато Русия предприе една от най-големите танкови офанзиви против украински позиции от началото на пълномащабното си навлизане. Колоната беше разрушена от украинските сили, които извадиха от строя дузина танкове и осем бронетранспортьора — една трета от участващите в щурма машини.

По създание всичко в този момент зависи от това къде Русия ще реши да насочи силата си в атака, която се чака да стартира това лято - към от Харков и Суми на север или към до Одеса на юг.

Украинските военни са сериозни по повод протакането на Запада. Според тях доставките и оръжейните системи идват прекомерно късно и в незадоволителни количества, с цел да реализиран въздействието, което другояче биха могли да имат.

„ Залужни го наричаше „ Войната на един късмет “, споделя един от офицерите. „ С това той имаше поради, че оръжейните системи стават непотребни доста бързо, тъй като руснаците бързо им противодействат. Например използвахме сполучливо крилатите ракети Storm Shadow и SCALP (доставени от Англия и Франция) — само че единствено за малко време. Руснаците постоянно учат. ”

„ Не вярвайте на рекламата, че просто хвърлят войски в месомелачката, с цел да бъдат изклани “, добави той. „ Те вършат и това, несъмнено, само че също се учат и усъвършенстват. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР