Ако Русия задейства силите, които е събрала близо до границата

...
Ако Русия задейства силите, които е събрала близо до границата
Коментари Харесай

Американски генерал: Ако Русия нападне Украйна, ще бъде ужасяващо

Ако Русия задейства силите, които е събрала покрай границата с Украйна, с цел да нахлуе в съседката си, резултатът ще бъде „ отблъскващ “ и ще докара до обилни жертви, съобщи върховен американски офицер по време на брифинг в Пентагона, в която взе участие и военният министър на Съединени американски щати.

„ Предвид типа на силите, които са подредени – сухопътни сили за маневриране, артилерия, балистични ракети, военновъздушни сили – всичко това дружно, в случай че бъде отприщено против Украйна, би било доста, доста доста и би довело до забележителен брой жертви… Би било ужасяващо “, разгласи военачалник Марк Мили, който ръководи комитета на Обединените началник-щабове.

Той акцентира, че пътят на дипломацията за потушаване на напрежението към момента не е изключена опция и съпостави обстановката с дните на Студената война в отговор на журналистически въпрос.

Военният министър Лойд Остин изясни решението на Съединени американски щати от по-рано тази седмица да сложи 8500 военни в подготвеност за изпращане в Европа. „ Фокусът ни е върху това да се уверим, че сме подготвени да осъществим уговорката си към НАТО, в случай че Силите за реагиране бъдат задействани от НАТО “, разясни Остин. Според него това разрешава реакция в границите на по-кратък интервал от време.

Вчера Остин е разговарял с френския си сътрудник Флоранс Парли, където главните тематики също са били НАТО и Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР