Ако Русия спре газа утре, Европа остава гола и боса,

...
Ако Русия спре газа утре, Европа остава гола и боса,
Коментари Харесай

Експерт: Ако Русия спре газа, Европа остава гола и боса, включително и ние

Ако Русия спре газа на следващия ден, Европа остава гола и боса, в това число и ние. Това съобщи в предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия специалистът по ръководство на силата Боян Рашев.

По думите му положителната вест за България е, че електроенергетиката ни не е мощно подвластна от газа. Според Рашев, Германия, да вземем за пример, е осъзнала мощната си взаимозависимост от газ след това на войната в Украйна.

„ Винаги са го знаели, просто е политически недопустимо да го кажат. Ние сме предпазени, имаме нуклеарната централа, лични въглищни централи, имаме ВЕЦ-овете, доста пшеница и така нататък Войната е злополука. Санкциите против най-големия източник на сила и първични материали – Русия, са друга злополука. Ние сме предпазени, тъй като имаме всичко “, разяснява специалистът, написа Novini.bg.

Според него злополуката, обвързвана със Зелената договорка и енергийния преход, е забележима още от предишното лято, много преди войната.

„ Зелената договорка е обречена на крах. Разчиташ на едни технологии, които няма по какъв начин да заменят това, което движи света “, уточни Рашев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР