Ако Русия нахлуе в Украйна, няма да има никакъв газопровод

...
Ако Русия нахлуе в Украйна, няма да има никакъв газопровод
Коментари Харесай

Байдън към Шолц: Ако Русия нахлуе в Украйна, няма да има никакъв газопровод "Северен поток 2. Обещавам ви, че ние ще можем да направим това"

Ако Русия нахлуе в Украйна, няма да има никакъв газопровод " Северен поток 2 ". Това съобщи американският президент Джо Байдън след среща с немския канцлер Олаф Шолц, предадоха международните организации. " Ако Русия нахлуе в Украйна, това ще значи танкове и военни, които прекосяват границата на Украйна още веднъж. Тогава няма да има повече " Северен поток 2 ".

Ние ще сложим завършек на него ", съобщи Байдън, визирайки газопровода, който свързва Русия с Германия, заобикаляйки обичайния директен път за съветски газ - Украйна. Байдън не изясни по какъв начин Съединени американски щати ще реализиран това, защото въпросът зависи от Германия. На въпрос по тематиката на общата конференция със Шолц, той съобщи: " Обещавам ви, че ние ще можем да създадем това ".

Zonannews припомня, че прекъсването на " Северен поток 2 " е неспазено заричане на Байдън, което той даде по време на предизборната си акция. За разлика от него Тръмп съвсем бе стигнал до финала по отношение на възбраната му с въвеждането на наказания против компанията, която стои зад газопровода " Северен поток 2 " - Nord Stream 2 AG, и нейния изпълнителен шеф Матиас Верних. В началото на май 2021 година обаче Байдън приключи глобите, бе оповестено тогава от държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Доналд Тръмп тогава съобщи: " Спрях " Северен поток 2 ", а той пристигна и го пусна ".

От своя страна Олаф Шолц съобщи, че Вашингтон и Берлин са изцяло единни по въпроса за наказания, които да бъдат наложени на Русия при положение на експанзия от нейна страна против Украйна. Шолц предизвести, че сходна експанзия ще коства доста скъпо на Русия. Европейски Съюз възнамерява импорт на газ от Съединени американски щати, Норвегия, Катар и Азербайджан Байдън сподели, че Съединени американски щати, Германия и НАТО са подготвени да отговорят, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

Той обаче акцентира, че дипломацията е най-хубавият метод за всички страни за излизане от задънената улица, в която те се намират с Русия по отношение на Украйна. Още при започване на срещата им, президентът на Съединени американски щати съобщи, че Съединени американски щати и Германия работят по едно и също време за възпирането на съветска експанзия в Европа, а Шолц сподели, че Германия и Съединени американски щати са най-близките съдружници и че те работят интензивно дружно.

" И това е належащо, с цел да предприемем стъпките, които би трябвало да създадем, да вземем за пример да се противопоставим на съветска експанзия против Украйна ", добави той. Украйна е получила от Запада помощи за 1,5 милиарда $ и над 1000 тона оръжия На общата конференция след срещата с немския канцлер Байдън увери, че Германия се употребява с цялостното доверие на Съединени американски щати и я дефинира като благонадежден съдружник.

" Германия е един от нашите най-важни съдружници в света. Няма никакво подозрение по отношение на съюза сред Германия и Съединени американски щати. Никакво ", подчертава Байдън. Той сподели, че със Шолц са разискали и правилата на груповата защита на НАТО. Обсъдени са били и провокации, идващи от Китай, както и други тематики от международния дневен ред. Байдън употребява мотива на конференцията, с цел да каже, че американските жители в Украйна, като се изключи дипломатите, би трябвало да изоставен тази страна поради опасенията от съветска инвазия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР