Ако решението беше мое, България щеше да бъде член и

...
Ако решението беше мое, България щеше да бъде член и
Коментари Харесай

Ако аз решавах, България щеше да е в Шенген по суша още тази год...

„ Ако решението беше мое, България щеше да бъде член и по суша на Шенген още тази година “, сподели Марк Рюте по време на конференцията след срещата.

 

" България е значим сътрудник в Европейския съюз по съществени тематики, измежду които е и миграцията. Радвам се, че България беше призната в Шенген. Това значи, че имаме споделен интерес да направляваме външните граници на Шенген “, сподели още Рюте.

Той се ангажира да спомага на страната ни за приемането на България в Шенген и по суша.

 

Рюте разяснява и войната в Украйна.

 

„ Войната в Украйна е и наша война. България усеща войната доста близка. Заплаха е дезинформацията, която Русия употребява, с цел да въздейства на обществото в България. Това демонстрира, че резултатите на войната се простират доста по-далеч в сравнение с това, което виждаме на географските карти “, сподели той.

 

Българският министър председател Николай Денков дефинира другарството ни с Нидерландия като извънредно значимо. „ За нас те са страховит сътрудник, сигурен съм, че ще продължим да работим добре дружно “, сподели той.

" Разчитаме и сме признателни на Нидерландия за помощта за всички цели на държавното управление ни – участието в Шенген, приемането ни в еврозоната. Това са нашите цели, по които работим доста близо с европейските ни сътрудници и използваме техния опит. Нидерландия е водачът в поддръжката за нас “.

 

Двамата са разискали също по какъв начин двете страни могат да си спомагат още по-добре по линия на НАТО.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР