Ако Република Северна Македония не направи конституционни промени, в края

...
Ако Република Северна Македония не направи конституционни промени, в края
Коментари Харесай

`Париж: Ако РСМ не направи конституционни промени, може да бъде отделена от Албания по пътя на евроинтеграцията

Ако Република Северна Македония не направи конституционни промени, в края на тази година, страната ще бъде отделена от Албания по пътя на евроинтеграцията, предизвести през вчерашния ден държавният секретар по европейските въпроси на Франция Лоранс Бун. Тя посочи, че конституционните промени са част от контракта, който бе реализиран от Скопие и Брюксел, с цел да продължи автоматизирано страната в процеса по присъединение.

От своя страна немската министърка за Европа Анна Леерман, съобщи, че Скопие е постигнало огромен прогрес по пътя към Европейския съюз и в този момент е значимо да предприе идващите съгласувани стъпки, в това число конституционни промени.

Полският министър по европейските въпроси Шимон Шинковски вел Сенк пък посочи, че е време Северна Македония да се възползва от опциите в този момент, тъй като идната година ще бъде по-трудна, защото Европейският съюз евентуално ще се концентрира повече върху себе си в подтекста на институционалните промени, които ще последват изборите за Европейски парламент.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР