Ако регионът на Югоизточна Европа има достъп до природен газ

...
Ако регионът на Югоизточна Европа има достъп до природен газ
Коментари Харесай

Югоизточна Европа може да пести от сметки за газ 4 млрд. евро годишно

Ако районът на Югоизточна Европа има достъп до природен газ на цени, сравними с тези в Западна Европа, може да се пестят към 4 милиарда евро годишно от сметките за природен газ. Това сподели ръководителят на отдел за мрежи и регионални инициативи, Генерална дирекция " Енергетика " към Европейската комисия Катарина Сиков-Магни по време на днешната среща на ръководителите на комисиите по енергетика на националните парламенти в НДК, заяви Българска телеграфна агенция.

По думите й Европа към момента е в забележителна степен подвластна от един източник на доставка на природен газ, което води до по-високи цени за потребителите - жителите и индустрията.

Сиков-Магни уточни, че реализацията на интерконектора сред България и Гърция, конектора сред България и Сърбия, както и изграждащия се сега кулоар " Брула ", който свързва България, Румъния, Унгария и Австрия, са от огромно значение за реализиране на диверсификация на източниците в района.

Тя добави, че посредством реализирането всички планове за по-добър достъп на природен газ в района ще оказват помощ да се доближат цените на Западна Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР