Ако реформата в съдебната система се прави, за да се

...
Ако реформата в съдебната система се прави, за да се
Коментари Харесай

Йовчев: Действията в органа, управляващ съдебната система, не са изцяло от вътрешни убеждения

Ако промяната в правосъдната система се прави, с цел да се в профил този или оня, резултатът постоянно ще е неприятен, разяснява пред Мария Цънцарова по БТВ някогашният началник на ДАНС Цветлин Йовчев. Според него в случай че основният прокурор може да се в профил с 13 гласа, а не със 17 гласа, както беше, при друга обстановка може да се окаже много неприятно.  

 

" Политическата класа бе толкоз въодушевена от свалянето на Иван Гешев, внезапно всички останаха сюрпризирани, че за заместител е определен Борислав Сарафов - добави още той. - Все едно дете ми изяснява с чук в ръка, че ще ми поправи преносимия компютър. "  

 

По мотив записите от съвещанието на Политическа партия по какъв начин ще се сменят шефове на служби, Йовчев изясни, че евроатлантическите сътрудници не слагат ултиматуми, не дават имена кой коя позиция да заеме. Той счита, че е притеснително, че политиците се концентрират върху това по какъв начин да овладеят службите, а не по какъв начин да ги трансформират. 

 

Действията в органа, предназначен да ръководи правосъдната система, не са подбудени напълно от вътрешно убеждения, а има и външни обвързаности, които в даден миг предизвикат избрани процеси. Това сподели още някогашният вътрешен министър и някогашен началник на ДАНС по Би Ти Ви по отношение на решението на Висш съдебен съвет да в профил Иван Гешев от поста основен прокурор. 

 

По думите му тези процеси не са от през вчерашния ден или през днешния ден. Ако имаме по-дълга памет, през цялата нова история след измененията, това е реалност - олигархичните обвързаности да въздействат върху правосъдната система.

 

Ако има такива зависимости, въздействието им върху правосъдната система водят в тази посока - упражняването на властта в избрана полза. Това са тежки изкривявания, сподели още някогашният силов министър. 

Защо Бойко Борисов е най-влиятелният политик през последните 12 години - тъй като съумя в най-голяма степен да приспособява дейностите си по отношение на българския нрав. И да води политиката си и дейностите си по отношение на това, сподели още Йочев. Според него в случай че това се беше случило в друга страна, нямаше да има такива триумфи. В България имаме политици в Народното събрание, които явно излъгаха обществото. И то не тъй като са били неинформирани, а тъй като го направиха за лична полза, изясни той.

 

По думите на Цветлин Йовчев България няма отбранителна теория, а тактиката ни за национална сигурност е остаряла, тъй като самата среда е друга. Отделно от това службите изостават от организацията на работните процеси, сподели още той. Срещаме нови закани, които не намират решения по метода, по който е проведена активността на системата.  Дълбоката рецесия в политическата система докара до това. Ако погледнете, всички системи в страната са в тежка рецесия и в същото положение. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР