Ако референдумът за одобрение на името Република Северна Македония не

...
Ако референдумът за одобрение на името Република Северна Македония не
Коментари Харесай

Заев е сигурен, че и на референдум името Северна Македония ще бъде одобрено

Ако референдумът за утвърждение на името Република Северна Македония не успее, ще подам оставка. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев в изявление за телевизия 1TV, представено от БГНЕС и Агенция " Фокус ".
Според Заев обаче плебисцитът ще е с позитивен резултат, тъй като македонците нямат различен избор и няма друго име, което може да бъде определено. Освен това, македонският министър председател залага и на желанието на македонския народ страната да влезе в Европейски Съюз и НАТО. Той изрази убеденост, че поддръжката на референдума за името Република Северна Македония може да стигне даже до 80%.
Засега обаче не е ясно по какъв начин тъкмо ще бъде дефиниран въпросът за бъдещия референдум. Заев не е задължен даже да го организира.
Министър-председателят на Македония изрази страдание от държанието на президента Георге Иванов, който съобщи, че няма да подпише Договора за разрешаване на разногласието за името с Гърция. " Правните специалисти търсят решение, в случай че Иванов постъпи по този метод ", сподели още Зоран Заев.
Македонският министър председател показа и, че администрацията в Македония търси нови чиновници. Причината – трябват хора, които да могат да работят с европейски планове. Няма по какъв начин да останат със заплата 500 евро, откакто в частния бранш за същата работа могат да вземат по 1500 евро, изясни Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР