Ако реализира целта си, тя ще постави 3 рекорда на

...
Ако реализира целта си, тя ще постави 3 рекорда на
Коментари Харесай

На крилете на мечтите: 19-годишна авиаторка обикаля света с ултралек самолет

Ако осъществя задачата си, тя ще сложи 3 върха на " Гинес ". 19-годишната белгийка Зара Ръдърфорд се насочи на околосветско странствуване в средата на август. Целта й е да прелети сама света с ултралек аероплан.

Тийнейджърката желае да даде образец и на други девойки да следват фантазиите си. Научава се да лети а 15, а от предходната година има и лиценз.

" Преди да потегля, много положителни водачи ми споделяха, че съм много смела, което малко ме плашеше. Понякога, като каца, си споделям: " Добре, жива съм ". само че когато летиш, смелостта ти не е от огромно значение, тъй като просто би трябвало да продължиш. не можеш да си кажеш " Край, дотук съм ", по тази причина върша това, което би трябвало, с цел да се прибера вкъщи безвредно ", споделя тя.

Младата авиаторка се насочва на околосветската си обиколка на 11 август с ултралекия си аероплан " Шарк ". Стремежът на Зара е за към 2-3 месеца да премине през 52 страни а пет континента и да пресече Екватора два пъти.

В момента тя е блокирана в Аляска - към този момент повече от месец, защото неприятното време не ѝ разрешава да излети. Следващата ѝ дестинация е Чукотка, а по-късно ще се насочи към Магадан и оттова - към Южна Корея.

" Вече няколко седмици съм блокирана на земята. Мързелувам. Подготвям документите си за кандидатстване университета. Гледам телевизия, проверявам дали всичко е наред със самолета. Иначе във въздуха чувам музика и подкасти, по този начин се оправям със самотата ", раказа Зара.

Вижте повече в изявлението на Детелина Калфова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР