Ако разследването в МВР за парите от Автомагистрала Хемус е

...
Ако разследването в МВР за парите от Автомагистрала Хемус е
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Гешев приглася на ГЕРБ

" Ако следствието в Министерство на вътрешните работи за парите от Автомагистрала " Хемус " е в напреднала фаза и завършва и от един броят на обвинените е повишен до девет, няма ли основния прокурор да осведоми обществеността за паралелното следствие в Националната следствена работа, само че там целите са управителни длъжностни лица от ГЕРБ. Повече от година и половина никаква информация не излиза оттова. Ще ви кажа и нещо изключително обезпокоително от кухнята. Изразът, който чух е - вяра всяка за обвинителен акт тука оставете ". Това сподели пред bTV Бойко Рашков.

Той отхвърли да се яви на разпит в прокуратурата и подсети, че през 2021 година към този момент е дал въпросните показания.

" Не ми е известно да има наказателно произвеждане, по което аз да съм очевидец. Извършва се инспекция за нещо, което съм споделил по малкия екран. Преди шест месеца посетих прокуратурата и споделих това, което имах да споделям ".

Според него, думите на Иван Гешев са спекулации. " Той сега драговолно приглася на партия ГЕРБ, тя го сложи на поста, той се усеща длъжен както и неговият предходник ", разяснява депутатът.

" Лично съм съдействал в най-голяма степен за откриване на събитията към " Хемус ". През 2021 година започнахме следствие за безобразията на ГЕРБ по създаване на няколко лота. 1.2 милиарда лв. са раздадени на близки до тази партия фирми- те са 15. Средствата са раздадени предплатено. Ние установихме, че тези пари се изнасят от една банка. Ако основния прокурор си е на мястото, вместо да упреква представител на една партия в тях, той къде беше в тези следствия ", сподели още Рашков.

Според него, в прокуратурата е цялото досъдебно произвеждане. Там има всички доказателства, от които прокуратурата се нуждае. Да отворят досиетата и да внесат делото в съда ", прикани някогашният вътрешен министър.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР