Ако разговорите с другите политически сили не дадат резултат и

...
Ако разговорите с другите политически сили не дадат резултат и
Коментари Харесай

Ако не успее да състави правителство, БСП ще върне мандата на 15 септември |

Ако диалозите с другите политически сили не дадат резултат и не се споразумеем за държавно управление, Българска социалистическа партия ще върне мандата към 10-15 септември. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

" Поставихме си две цели, да съставим кабинет и да образуваме болшинство, което да продължи смяната на " модела ГЕРБ ". Засега другите партии не желаят да поддържат такова държавно управление. Разбира се, всяка партия е в правото си. Волята на нашите гласоподаватели е да стигнем до съгласие. Направихме всичко належащо. Благодарение на нас стигнахме до консенсус, че е нужна писмена платформа за единодушие по целите на ръководство ", уточни в изказването си Нинова.

Тя акцентира, че с изключение на избори, пред страната стоят съществени тествания - коронавирус рецесията, ниските пенсии, високите цени, банкрутите на компании: 

" Ако незабавно върнем мандата, президентът ще бъде заставен да разпусне Народното събрание. Ще оставим пенсионерите без актуализация на пенсиите, служащи без компенсации, болните от ковид без здравна грижа, лекарите без 1000 лева "

" Ако не реализираме единодушие, най-малко да се споразумеем за актуализацията на бюджета "

" Вчера, а не да си играем с него като с механична играчка. Отговорете си на въпроса за какво никоя от партиите не желае да беседва с ГЕРБ. Можем да върнем още през днешния ден, в случай че не реализираме съглашение с никоя от партиите или да проявим отговорност и избираме второто. Поканите за партиите остават, те вземат решение дали да дойдат на диалози обществено, да си заявят позициите тук в парламента, намерено, пред народа. Ако не реализираме единодушие, най-малко да се споразумеем за актуализацията на бюджета. Нашето предпочитание е да продължим разискването му, да съкратим периодите сред първо и второ четене, което в този момент е до 7 септември. Ако би трябвало да работим изключително. Има партии, които желаят бързо връщане на мандата. Няма да го позволим, преди да защитим народа си ", уточни Нинова.

Тя разяснява и дали е имала диалог с водача на Има Такъв Народ:

" Не съм посещавала офиса на Трифонов, нито на която и да било друга партия. Всички срещи сме провеждали в Народното събрание, където му е мястото, и постоянно сме уведомили какво се случва. "

По мотив, че Българска социалистическа партия взема мандата, с цел да прави предизборна акция тя сподели:

" Виждам, че вместо да има разсъдък, в този момент стартира една акция на прекачване на виновност. Кой е отговорен ще каже българският народ. Виждам, че сътрудниците не престават със взаимните нападки, обвинявания и обиди, с " ваденето " на диалози. Това е непродуктивно. Залагат се мини и пред идващия парламент, основава се неспособност за естествен държавнически диалог. "

Корналия Нинова прикани за повече разсъдък и примирение и за осъзнаване на целите пред страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР