Ако разгледаме обстоятелствата е безспорно, че до няколко месеца по

...
Ако разгледаме обстоятелствата е безспорно, че до няколко месеца по
Коментари Харесай

Атанас Тасев: Ние ще определяме транзитната цена на газа

Ако разгледаме събитията е несъмнено, че до няколко месеца по първа тръба от Турски поток, отива газ в Инстанбул. По трансбалкански газопровод ще минават към 3 милиарда газ. Ние сега се борим и даваме преимущество, тъй като построяването на газопровод през Гърция, значи да се мине целия цикъл с отчуждаване, сподели в предаването „ Денят онлайн ”, енергийният специалист Атанас Тасев.

Трябва да довършим, само че имаме инфраструктура за втората тръба на „ Турски поток ”. Напълно ще може да се запълни тръбата до Провадия, от там ще би трябвало да се построява нова. Беше признато предлагането от енергийната комисия и мина през Народното събрание. От друга гледна точна, южното направление от дълго време се разгледаше като вид и е значимо обаче кой ще го поеме от там. Само който не се е занимавал със строителство не знае какво изисква. Както и с плана „ Белене ”, ние вървим след събитията. Ако продължаваме по този начин, Гърция може да излезе на предна позиция, сподели още той.

Очевидно приказваме за огромни суми, само че считам, че и директната цена също влиза. Ние ще я дефинираме. Имаше спор, че този газ ще бъде турски, само че за първата страна е написано, че е на съветската страна. Този газ е съветски и ние ще заплатим преноса през турската територия за какъв брой ще се види, съобщи Тасев.

Христо Казанджиев добави:

Откровено казано, Булгарстрансгаз е оповестил общ потенциал 19.5 милиарда кубически метра и това значи, че количествата за Гърция и Македония, ще минат през нас. Дали е прекомерно огромна оповестената цена- според мен да. Цената е жестоко казано увеличена с 40 %.

Идеята, която ние влагаме е да се употребява съществуващия потенциал на юг.Ще би трябвало да се изградят спомагателни компресорни станции, само че това е планувано преди години. Разходите за създаване ще бъдат извънредно по-малко.  

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР