Ако работите за Disney“, може би трябва да изчистите автобиографията

...
Ако работите за Disney“, може би трябва да изчистите автобиографията
Коментари Харесай

Disney съкращава 7000 работни места

Ако работите за „ Disney “, може би би трябвало да изчистите автобиографията си, защото през идната седмица конгломератът ще редуцира хиляди работни места, заяви „ Giant freakin robot ”.

Това ще засегне работните места в цялата корпорация - от малкия екран до киното и от тематичните паркове до корпоративните офиси, оповестява Блумбърг. Всичко това се случва след други неотдавнашни всеобщи съкращения, в това число уволнението на основния изпълнителен шеф на Marvel Entertainment Айзък Пърлмутър.

is reportedly planning thousands of job cuts next week, which will include slashing 15% of its entertainment division.
— Yahoo Finance (@YahooFinance)
Въпреки че може да наподобява, че „ Disney “ се оправя доста добре за себе си със своята стрийминг услуга и непрекъснато растящите бизнес покупки, в действителност за едно тримесечие на предходната година тя е изгубила 1,47 милиарда $. Освен това акциите им са в развой на спад, като цената им се намали с 0,6% до 100,35 $. Подобно на екипажа на потъващ транспортен съд, който обезверено се пробва да се избави от водата, „ Disney “ възнамерява да редуцира общо 7000 работни места, с цел да си спести големите 5,5 милиарда $ годишни разноски.

Може би нямаше да се постанова „ Disney “ да редуцира разноски и работни места, в случай че новите им филми бяха по-успешни. С неуспеха на " Чуден свят " и " Баз Светлинна година " в боксофиса компанията е изгубила над 300 млн. $. Може би някои дълго чакани филми през тази година, като " Пазители на Галактиката: Трета част ", " Малката нимфа " и " Индиана Джоунс и реликвата на ориста ", ще оказват помощ да се компенсират предходните загуби.

: Controversial Executive Laid Off as Part of Disney’s 7,000 Job Cuts
— Disney Food Blog (@DisneyFoodBlog)
Тези, които си показват изоставени увеселителни паркове и нискобюджетни филми на Marvel, могат да въздъхнат с облекчение (засега). Въпреки че “Disney ” възнамерява да редуцира 7000 работни места, работната мощ на компанията наброява над 220 000 чиновници, тъй че това няма да е прекомерно огромен удар. Най-голямото редуциране ще бъде в развлекателното поделение на “Disney ”, което ще загуби към 15% от чиновниците си.

Боб Айгър се върна на работа като основен изпълнителен шеф на „ Disney “ през ноември предходната година, с цел да се опита да оправи кораба на компанията, откакто неговият правоприемник Боб Чапек не съумя да го направи. Чрез редуциране и преструктуриране на работната мощ на „ Disney “ Боб Айгър възнамерява да реалокира фокуса на компанията от развлекателната активност към франчайз парцели и основни марки. Главният изпълнителен шеф дава повече пълномощия на съпредседателите на Disney Entertainment, Алън Бергман и Дана Уолдън, което допуска, че работните им места са сигурни.

| The Walt Disney Company is expected to thousands of employees starting next week.

These job cuts will include 15% of staff from the company's division. with details. |
— CNBC-TV18 (@CNBCTV18News)
Освен всички уволнения и провали на филми, „ Disney “ също по този начин се бори да резервира позитивния си имидж и известност в актуалните медии. Новата звезда на Marvel Джонатан Майорс беше задържан малко след излизането на новия му филм " Ант-Мен и Осата: Квантомания “ поради обвинявания в нахлуване против жена. На всичкото от горната страна наподобява, че Дисни продължава да работи с Мохан Капур от Marvel даже след обвиняванията му в набеждаване на деца.

Всички ние ще седим нащрек, до момента в който чиновниците на „ Disney “ не престават да работят с неспокойствие, до момента в който съкращенията стартират единствено след няколко дни, от 24 април.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР