Ако продължавате да работите от комфорта на своя дом, извършвате

...
Ако продължавате да работите от комфорта на своя дом, извършвате
Коментари Харесай

Как да облекчим мускулните болки и схващания в домашни условия?

Ако продължавате да работите от комфорта на своя дом, правите тежък физически труд или подобен, който изисква напъване на избрани мускули и зони, сигурно сте се сблъсквали с болки в кръста, врата, раменете, а даже и очите.

Експертите от водача на пазара за масажни столове - Komoder, ни дават препоръки какви уреди да използваме, според от нашите недоволства и проблеми. До края на месец април тече великденската промоция на марката, в която апаратите за масаж и облекчение на разнообразни типове болежка са с понижена цена. Повече информация и техническите им спецификации може да откриете на уеб страницата на Komoder.

Много от хората, които работят от у дома изпитват болки в кръста и гърба, а множеството часове пред компютъра оказват и отрицателен резултат върху зрението. Очите страдат от синята светлина, която мониторите на
компютрите и телефоните ни излъчват. В разследване на това, те се зачервяват, стартират да парят, напрягат се, а това води до главоболие. Ако работите от
своя дом и вместо на бюро, лежите на дивана или на леглото, това ви подсигурява неприятни последици за болежка в кръста и врата.

Други фактори, които могат да повлияят отрицателно на благосъстоянието ни са: вида стол, на който работим; височината на стола по отношение на височината на бюрото; позицията на компютъра и мониторите; стойката, която заемаме, както и какъв брой постоянно ставаме от работното си място за отмора.

Проучване на Frontiers in Public Health - водеща отворена научна платформа, демонстрира, че неналичието на придвижване и деен метод на живот води до мускулно-скелетни болки, каквито могат да бъдат тези във врата, раменете и кръста. Заключенията, които се вършат в проучването, сочат, че в специалностите, които допускат седяща позиция дълго време, чиновниците са изложени на възходящи професионални рискове.

В динамичния свят, в който живеем, неведнъж не остава време, в което да се погрижим за себе си и своето здраве, а доста от работодателите нямат решение за този проблем или не знаят по какъв начин да предизвикват физическата интензивност на работното място. Това води до задълбочаване на казуса. В такива случаи е най-добре да потърсим различни разновидности, посредством които да понижим болката и да отпуснем своите мускули.



Масажор за врат

Масажорите за врат наподобяват на яка, която прави масаж вид „ месене “. С всяко завъртане на масажните глави те размачкват мускулите под друг ъгъл и имитират комплицираните придвижвания на професионален теляк. Масажиращите възглавници са предопределени за масаж на горната част на гърба и на кръста. Хубавото на този вид масажори е, че са елементарно портативни и
може да ги използваме както вкъщи, по този начин даже и в офиса.

Шиацу масажор за врат и тил D180 на Комодер може да употребявате където и да се намирате, тъй като уредът прави масаж освен на врата, само че и в зоната на раменете или лумбалната област. Масажорът употребява нагревателно устройство и въртящи се масажни глави. Те са способни да обзет цервикалните мускули и да отстранен напрежението в тях.



Масажор за стъпала

Не се изненадвайте, когато някой ви предложи масаж на краката, в случай че страдате от разнообразни проблеми или болки. Масажът на стъпалата ускорява кръвообращението, което спомага за заздравяването и поддържа мускулите и тъканите здрави. Такъв вид масаж е целесъобразен, в случай че имате проблеми, които способстват за неприятно кръвообращение или увреждане на нервите. Според специалистите на Komoder масажът на краката също оказва позитивно въздействие върху нервната система. Например при мощен стрес, масажът съумява да го понижи и да увеличи силата. Професионалните услуги на масажистите могат да бъдат скъпи и не всеки може да си ги разреши, само че това не значи, че подобен масаж не може да бъде осъществен и в домашни условия.

Напротив, най-лесният и комфортен метод е посредством масажор за ходила, който да подтиква нервните центрове на ходилата. Масажор за ходила C32 на Комодер употребява 3D масажна технология. Тя дава изтънчено масажиране на стъпалата и глезените. Устройството е създадено за фокусиран масаж. Неговата цел е съвършеното стимулиране на нервните центрове на ходилата и има загряваща функционалност. Предпочитан е от хора, които страдат от плоскостъпие, масажира мускулите на свода, глезените и прасците.



Масажиращи очила

Страдате ли от изтощени, сухи, раздразнени очи? Изпитвате ли напрежение или имате двойно виждане след дълъг работен ден? Ако не намирате метод, по който да успокоите очите си, може да потърсите решение в масажиращи очила. Защо? Масажирането на точките на напън към очите може да усъвършенства доста здравето на очите, изключително в случай че изпитвате напрежение, разследване от дълго стоене пред екран. Масажиращите очила употребяват масажна система с въздушни възглавници, които покриват лицевата мускулатура и я отпускат. Освен че предотвратява мигрената, потреблението на масажор за очите и слепоочието въздейства позитивно върху менталното ни положение, като успокоява мозъка.

Масажиращи очила Komoder - масажор за лице оферират набор от режими на масаж, настройки на топлината и музикални варианти. Друго преимущество е детоксикацията. Лимфният дренаж и увеличеният приток на кръв през шията са от решаващо значение за елиминирането на отпадъците от тялото. Масажът на очите и главата също може да помогне при бодърствуване, както и да облекчи признаците на тревога и меланхолия.

Болките в кръста, раменете, очите и гърба могат да повлияят, както на нашето физическо, по този начин и на психическото ни здраве. Благодарение на множеството потребни свойства на уредите, може да облекчим болката в нужните области и да предотвратим съществени професионални контузии, както и да си подарим нужното време за отмора, в което да се погрижим за тялото и мозъка си.

До 30-ти април, в границите на Великденската промоция на Komoder в България може да закупите с отстъпка тези и други уреди. Повече информация ще откриете на уеб страницата на Komoder.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР