Ако президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне

...
Ако президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

БСП ще говорят със Слави Трифонов

Ако президентът Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия, то социалистите ще договарят с управленията на всички партии в Народното събрание, в това число " ИТН ", за разлика от Политическа партия, които отказваха разговор с лидерските фигури в партията на Слави Трифонов. Това се разбра от думите на народния представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

" Нашето главно преимущество и капитал дотук е, че ние не се скарахме с никоя политическа групировка, не влязохме в нито един скандал. Напротив - запазихме положителния звук и положителните връзки с всички. Това ни е преимуществото и това ще използваме в договарянията оттук насетне, в случай че третият мандат ни бъде връчен ", разяснява депутатът.

Който и да получи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, Българска социалистическа партия ще отстоява целите си в обществената сфера, добави още Божанков.

Какви са " алените линии " на " столетницата " - никакви диалози с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". " Няма да беседваме с тях. Борим се против техния модел и е неуместно да търсим поддръжка от тях за разграждане на личния им модел. "

От базисно значение било и да не се стига до предварителни избори, счита националният представител, тъй като имало риск това да резултира в поредност от нови и нови избори. Освен това при неработещ парламент били застрашени и милиардите, които следва да получи страната ни по Плана за възобновяване и резистентност.

" Нашата цел е не да спечелим 1-2 седмици, а да имаме работещ кабинет. Защото България, а и цяла Европа и светът, се приготвят за криза и рецесия, като нашата цел е в този сложен интервал България да има работещо държавно управление ", добави представителят на левицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР