Ако президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство

...
Ако президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство
Коментари Харесай

От БСП щели да обсъдят дали да приемат мандата за съставяне на кабинет

Ако президентът Румен Радев връчи мандата за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия , социалистите ще решат дали да го одобряват на Национален съвет на партията . Това разяснява депутатът от левицата Филип Попов.

Попов не е изумен от решението на партия " ИТН " и водача й Слави Трифонов да върне мандата, защото с това, по думите му, демонстрира, че партията на Слави не е способна да ръководи .

" Какво следва за страната е мъчно да се предвижда, само че нищо положително съгласно мен . Защото виждате здравната рецесия, икономическата, обществената рецесия, актуализация на бюджета няма кой да направи на процедура . Така че за бизнеса, за хората предстоят сложни времена ", сподели Попов.

Според Попов Българска социалистическа партия е партия, която постоянно е подхождала държавнически към своята активност . Според него единствено столетницата имала ясна стратегия, даже и написана за първите 100 дни за ръководство. " Друг е въпросът дали Българска социалистическа партия има опция да осъществя тази стратегия в това национално заседание ", добави Филип Попов.
 Манолова към депутатите: Стига партийни маневри, заемете се с проблемите на хората
Манолова към депутатите: Стига партийни маневри, заемете се с проблемите на хората

Тя вещае тежко икономическо и обществено лято, в случай че Народно събрание продължава да се разсейва от проблемите на гласоподавателите си

Припомняме, мандатът, като номинираният за министър председател Даниел Митов разгласи, че на " Демократична България " и втората по величина в Народното събрание група " ИТН ". И двете групи отхвърлиха диалог. А ГЕРБ взеха решение да не минават през процедура на гласоподаване през Народното събрание.

От за сформиране на държавно управление на 23 април. Президентът на втората политическа мощ, класирала се на изборите от 4 април 2021 година - " ИТН " преди да им връчи мандата.

На 26 април стана ясно, че водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов предлага първенецът по шахмат Антоанета Стефанова за министър председател и връща мандата на секундата.
 Румен Радев не желае да мисли още за служебно държавно управление
Румен Радев не желае да мисли още за служебно държавно управление

Несериозно е да мислим още за служебно правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР