Ако президентът реши да се занимава с политическо или партийно

...
Ако президентът реши да се занимава с политическо или партийно
Коментари Харесай

Йотова: Ляв човек съм, нямам нужда от нов политически проект -

Ако президентът реши да се занимава с политическо или партийно строителство, ще го разгласи пръв. Той е човек на достойнството и няма какво да се крие зад непознати планове, съобщи пред bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Моята политическа принадлежност е ясна от много време - нямам потребност от нов политически план. Да, подлагам на критика Българска социалистическа партия, само че това не значи, че съм спряла да съм ляв човек. Не бих споделила, че планът на Стефан Янев е ляв. Страната ни няма потребност от нови политически партии, а от смели решения ", сподели тя.

Вицепрезидентът е на мнение, че България не води две външни политики - макар. Йотова подсети, че за външната политика дава отговор и Народното събрание, и президентската институция.

" Ако има опити за двойна външна политика от страна на съветници на министър-председателя, се надявам той от дълго време да е взел ограничения. В последните дни и министър председателят, и вицепремиерът Асен Василев несъмнено смениха тона и позицията си във връзка с Северна Македония. Ще изтъквам Василев, който сподели, че. Добре е, че тези позиции към този момент се артикулират и от изпълнителната власт. Темата за повдигане на ветото е изоставена и от Кирил Петков. Самият Министерски съвет сякаш дръпна обратно ", съобщи Илияна Йотова.

Тя сподели, че телефонните позвънявания от европейски водачи към Радев с гледище за унищожаване на ветото не стопират : " Време е да бъдем почтени към обществото и да кажем, че има политически напън за махане на ветото от нашите европейски сътрудници. Защото Европейски Съюз е " за " разширението на Западните Балкани. "

Според Илияна Йотова бежанската рецесия не се ръководи подходящо от държавното управление:

" България трябваше да извърши директивата за настаняването. Беше извършена добре акцията с изтеглянето на хората от Украйна. Оттам нататък обаче неуспехите следваха един след различен. Трябваше по напълно различен метод да бъде проведена тази акция.

Не им споделих, че има по-добър метод, тъй като доста бързо повярваха, че могат всичко . Да сте чули някаква оценка за този новооснован Национален спешен щаб за бежанците от Украйна? Просто той нищо не свърши! "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР