Ако президентът не подпише указа за освобождаване на главния секретар

...
Ако президентът не подпише указа за освобождаване на главния секретар
Коментари Харесай

Денков: В момента в МВР има двувластие

„ Ако президентът не подпише указа за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, единствената друга опция е смяна в закона . Но тя е в пълномощията на Народното събрание. “

Това сподели пред публицисти министър-председателят акад. Николай Денков. По думите му, в момента във вътрешното министерство има двувластие и това може доста съществено да пречи на работата. Премиерът упрекна президента, че опитите му да смъкна държавното управление, са почнали още преди то да се образува.

„ Ако аз съм на мястото на основния секретар, незабавно ще си подам оставката “, добави той.

„ Има доста закони, които би трябвало да бъдат признати през идващите месец и половина. Това е задача, която парламентарното болшинство би трябвало да придвижи в синхрон с държавното управление. Най-спешен е законът, обвързван с антикорупционната комисия, защото това е главно изискване по пътя към Шенген “, сподели още министър председателят.

Денков изрази очакване народните представители да работят мобилизирано и по явен график.

„ Всяка от партиите би трябвало да си даде сметка, че с изключение на, че се конкурира с другите участници в това ръководство, би трябвало да пази общите цели , които сме си сложили. Това държавно управление е формирано, с цел да могат да бъдат реализирани главните цели и да бъдат признати главните закони . За мен това е най-важно. Надявам се то да не бъде пожертвано поради тяснопартийни ползи “, посочи той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР