Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп беше изправен пред избори

...
Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп беше изправен пред избори
Коментари Харесай

Нито една страна в ЕС не би преизбрала Тръмп с изключение може би на Полша

Ако президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше изправен пред избори в Европа, той не би имал съвсем никакъв късмет да завоюва и щеше да получи единствено към 17 % от гласовете, демонстрира изследване, оповестено от немски откриватели, представени от ДПА.

Неговият конкурент, претендентът на Демократическата партия Джо Байдън, би получил към 45 %, съгласно изследването на фондацията " Бертелсман Щифтунг ".

Около 38% от жителите на Европейския съюз не биха дали своят вот за нито един от претендентите, в случай че гласоподаваха тази година.

Разбити по обособени страни, резултатите варират - Полша е единствената страна, в която Тръмп изпреварва Байдън, като за сегашния президент на Съединени американски щати биха дали своят вот 38 %, спрямо 30 % на неговия конкурент.

Поляците желаят близки връзки със Съединени американски щати по исторически аргументи съгласно създателя на проучването Изабел Хофман. Около 77 на 100 споделят, че демокрацията в Съединени американски щати действа добре.

За разлика от това, 51% от интервюираните в цяла Европа споделят, че считат, че в Съединени американски щати има неуспех на демокрацията.

Според респондентите в изследването Америка Америка към момента се подрежда доста пред Китай като значим сътрудник.

" Четири години ръководство на Тръмп оставиха своя отпечатък върху жителите на Европейски Съюз. Те признават значимостта на трансатлантическите връзки, само че са откровени в оценката си за това, което ги държи дружно ", сподели Хофман.

Авторите на изследването са разпитали 13 808 души във всички страни от Европейски Съюз през септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР