Ако през последните няколко месеца дори мимоходом сте обръщали внимание

...
Ако през последните няколко месеца дори мимоходом сте обръщали внимание
Коментари Харесай

На пътя е ад, в който и тарикатът не оцелява

Ако през последните няколко месеца даже пътем сте обръщали внимание на новините, няма по какъв начин да не сте забелязали, че тематиката за пътната сигурност се готви в общественото пространство още веднъж на муден огън. И вместо да става " по-вкусно ", яденето е все така жилаво. Накрая ще ни омръзне и ще го изхвърлим в канала, с цел да ни се " махне от главата ".
Обществени разисквания, законопроекти, отчети, мнения, кръгли маси, конференции, камери, дрегери... Негласната конкуренция кой ще изкара по-работещо решение против войната по пътищата е в действителност борба на имиджа, говорещ на хладно в зала с климатик. Труповете са повече от ограниченията, специалистите - надминават решенията, говорилнята цялостни дупки, сълзите на почернените - рейтинг. На пътя е пъкъл, с който вечеряме всяка вечер пред екрана, а гарнитурата идва с " навременно подхванати съответни дейности ".
Ако питате служителите, които разсъждават по въпроса като монаси в скрипторий, ще получите от тях купища тактики, проучвания и отчети, с които сигурно ще построим цялата автомагистрала " Хемус " предварително. И всичко се сгромолясва, когато излезете на пътя. Това е игра на оцеляване, в която хитрецът или е жертва, или жертва другия. Сред рушвети, убийствена скорост и каране в насрещното, безнаказаният профучава около безсилните институции, които дописват " преходните и заключителни разпореждания " на следващото хартиено издание на държавния надзор.
В това надцакване системата няма запаси да се изправи против нрав, глезен от кървавото самочувствие на разпоредник с човешкия живот. И по тази причина гледа към пъкъла на пътя от високо и разхвърля афиши с " набелязани ограничения ", до момента в който следващият верижен конфликт разхвърля тела.
И фенът гледа деца, майки и татковци, " станали на курбан " и търси виновност в гняв у " страната ". Ала зад кормилото не стои тя, а оня, опитал се да я прецака - първо на шофьорския си курс, след това с 50 лева, наврени сред " гражданската и талона ". И това е обаян кръг, в който Тя е облечена в жилетка, носи аптечка, законопроекти и написа актове на мъртъвци.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР