Ако през 70-те години на миналия век сме изразходвали изцяло

...
Ако през 70-те години на миналия век сме изразходвали изцяло
Коментари Харесай

Как може един телеком да развива устойчив бизнес?

Ако през 70-те години на предишния век сме изразходвали напълно ресурсите, с които разполага планетата в края на декември, то през предходната година това се случва към юли, сочат проучвания. Това значи, че към този момент живеем назаем за сметка на естествените запаси на планетата на Земята.

Друг забавен факт е, че ИКТ промишлеността способства за 3-4% от световния въглеродния отпечатък като цяло. Така да вземем за пример гражданската авиация създава 2 пъти по-малко излъчвания, в сравнение с телеком промишлеността. Освен това ИКТ промишлеността с цялата верига за доставки създава две трети от въглеродния отпечатък в световен мащаб. Това бе коментирано от Михаела Калайджиева, основен шеф " Корпоративна политика " на Yettel по време на показване на своята петгодишна тактика за стабилно развиване и първи Доклад за резистентност за 2021 година

Как може един телеком да се развива стабилно?

Yettel има четири съществени фокуса: околна среда, хора, екологични решения за стабилно бъдеще и транспарантно ръководство и отношение.
 Снимка 591709
" Ние се ангажираме с отговорно и транспарантно ръководство на технологиите, които развиваме. Едновременно с това си слагаме за цел да предлагаме надеждни и безвредни услуги и цифрови решения на своите клиенти, да обръщаме съществено внимание на екологичното и обществено влияние, което нашата компания оказва, и да се грижим за своите чиновници ", разяснява Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel.

Според него тактиката и задачите са в сходство с общата тактика за стабилно развиване на PPF Telecom Group и способстват за проектите на групата за понижаване на излъчванията и постигане на климатична индиферентност.

Може би една от най-амбициозните цели е обвързвана с околната среда и по-конкретно понижаване на електронния боклук, който се трансформира в по-голям проблем от всеки път.

Телекомът си слага за цел да събере най-малко 127 000 кг електронни боклуци до 2028 година. Това е растеж от 30% в събираемостта на електронните боклуци спрямо 2021 година . Благодарение на стратегии за клиенти и чиновници се цели сходни боклуци да не попаднат на сметището.

Фокус ще има върху ограничение потреблението на опаковки, в това число и тези гарантиращи безвреден транспорт на предлаганите мобилни устройства и аксесоари.

" Целта ни е да понижим с 40% до 2028 година отпадъците от опаковки, генерирани за задачите на превозването , като част от личните ни действия ", се споделя в отчета нa Yettel.

Приложението " Digital Office " понижава отпечатъка върху околната среда посредством свеждане до най-малко на потребността от отпечатване и запазване на документи на хартия. Към днешна дата е изчислено, че потреблението на приложението в една компания икономисва приблизително 15 500 листа A4 хартия на година .

Несъмнено значима стъпка при реализиране на цели за стабилно развиване е разделното събиране на боклуци, преработване, както и потребление на електронните устройства допустимо най-дълго. Това е значим приоритет на компанията.

" През 2021 година успяхме да предотвратим депонирането на повече от 87 тона боклуци посредством преработване или повторна приложимост . Това са повече от 69% от общо генерираните боклуци за 2021 година ", се показва още в отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР