Ако премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел не се

...
Ако премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел не се
Коментари Харесай

Борисов: Ако за някои министрите са пешки, за нас са по-скоро дами, офицери, някои са и кончета

Ако министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел не се схванат за управителния пост в Министерството на външните работи - ротация няма да има. Такава поръчка даде водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти, като изясни, че не взе участие в диалозите към този спор и изхода от него ще зависи напълно от Денков и Габриел.

Той отхвърли да отговори на въпроси, свързани с това дали към момента счита, че може да се стигне до предварителни избори 2 в 1 през юни. Такива планове изрази той предходната седмица, въпреки негови сътрудници от Народното събрание да показаха подозрения, че това ще се случи.

Борисов разяснява изявлението на президента Румен Радев, който по-рано, че няма значение кои ще са министрите в кабинета след ротацията, защото те са просто " пешки ".

" Човек нормално разсъждава по този начин, както мисли. Ако за някои служебните министри са пешки - то те бяха такива. За нас са най-малкото дами, офицери, а някои са и кончета, които подскачат наляво-надясно ",иронизира водачът на ГЕРБ.

Преди него сходна теза изрази и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който за следващ път атакува президента. Той отговори, че пешки е редил единствено Радев.

" Много пешчици, доста топчета и всевъзможни други играчки си ги редеше 2 години ", сподели Пеевски.

Така на процедура позициите на Борисов и Пеевски по коментара на президента съответстваха.

Лидерът на ГЕРБ употребява и други препратки от шаха и посочи, че " в случай че ще си приказваме за шах, аз съм добър ". Според него най-важното е да не се стигне до " обстановка, в която всеки ход е неверен ". Но тъкмо това се случвало с продължаващите митинги на част от земеделците - по думите на Борисов там към този момент се стигнало до цугцванг (неблагоприятно състояние за играча, който е на ход - б.ред.).

" Всеки ход към този момент им е неверен и на едните, и на другите. Земеделците към този момент додеяха на хората с тея затваряния. На всички почва да им тежи ", добави той, само че посочи, че не поддържа апелите за промяна на земеделския министър Кирил Вътев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР