Ако предпочитате да стоите сами сред собствените си мисли вместо

...
Ако предпочитате да стоите сами сред собствените си мисли вместо
Коментари Харесай

10 признака, че живеете в измислен свят

Ако предпочитате да стоите сами измежду личните си мисли вместо да излизате на открито, може би живеете в собствен “измислен ” свят. Вие сте по-скоро идеалист в сравнение с интензивно настоящ човек. Да, самотата и размишленията от време на време са потребни, само че в случай че прекалявате, може би предпочитате “вашия ” фиктивен свят, което е нездравословно за живота ви. Ето няколко признака, които ще ви оказват помощ да ревизирате дали прекрачвате границите:

1. Вярвате, че бъдещето ви ще е по-щастливо от сегашното.
Не вършиме нищо, с цел да сбъднете желанията си, само че се чувствате спокойни, когато си представяте бъдещето. Вярвате, че то ще е по-хубаво от през днешния ден. Това ви носи утешение и липса на паники за през днешния ден. Но не осъзнавате обстоятелството, че с цел да имате едно по-добро на следващия ден, би трябвало да положите някакви старания през днешния ден.
Зеницата реагира и на мислени предмети
Учени от университета на Осло са разкрили неочаквана  специфичност на човешкото око и на мозъка. Оказало се, че зениците  се разш...
Прочети повече
2. Мислите прекалено много, планирате прекалено много, само че дейности никакви.
Мислите прекалено много какво желаете, само че, в случай че би трябвало да предприемете деяние, се отказвате. Съмнявате се в триумфа и се страхувате от неуспех. Набелязвате си цели, само че не вършиме крачки напред. Представяте си по какъв начин си прекарвате прелестно с прелъстителен сътрудник, само че не му го казвате от боязън да не ви откаже. Виждате се в бъдеще с проспериращ бизнес, само че от боязън да не се неуспехите, не стартирате никакви дейности.

3. Отлагате.
Планирате и виждате в елементи живота, за който си мечтаете. Но постоянно отлагате дейностите. Не вършите и най-малките ежедневни задължения. Отлагате всички действия за последния миг.

4. Мислите, че никой не ви схваща.
Разговорите с вас са огромно предизвикателство за другите. В по-голямата част от диалозите с останалите, обяснявате какво сте имали поради. Използвате думи и изрази, които са неразбираеми за тях. Така или другояче другите не ви схващат. Ако това постоянно се случва, стартирате да се дразните от хората и да ги избягвате. 

5. Вярвате, че няма по-добър свят от “въобажаемия ”.
Прекарвате доста време в самотност, мечтаейки за един по-добър предстоящ свят. Постепенно игнорирате действителността. 
Какво е нужно на фантазиите, с цел да се осъществен?
Наближават Коледа и Нова година – време за магии. Но по някаква причина не всяко наше предпочитание се сбъдва, даже в случай че в действителност,...
Прочети повече
6. Реалността и фантазиите ви се сливат.
Толкова сте отдадени в мислите си на измисления свят, че губите връзка с действителността. Обикновено след филм, сме потопени в света на киното и проектираме страстите и прекарванията върху личния си живот. Това е обикновено, в случай че е краткотрайно. Но, в случай че вие непрекъснато сте потопени в фиктивен свят, губите почва под краката си и нямате връзка с действителността.

7. Прекарвате повече време във мечти в сравнение с в работа.
Губите връзка с времето и пространството. Не се концентрирате в стремежи триумф, в сантиментални връзки в сегашното, съзнанието ви “витае ” в един предстоящ фиктивен свят.

8. Нямате връзка с хора от действителния свят.
Ако желаете да излезете с другари в свободното си време, мъчно ще намерите с кого. Повечето ви познати не ви схващат и последователно стартират да ви отбягват. Рядко излизате от своя свят и ви е мъчно да намерите причина да живеете в действителността. Имате най-силна връзка с домашните си любимци, обичани предмети и утопичен “любим ”, с който вярвате, че ще имате щастлива сантиментална връзка в бъдещето.

9. Не може да се фокусирате върху ежедневни задания.
Трудно ви е да се справите с ежедневните си задължения. Това не постоянно значи, че сте мързеливи и ви липсват умения. Вие просто “витаете ” в облаците и ви е мъчно да се концентрирайте в дребни задания. Бягате от действителността и от отговорностите си.
Защо мечтаенето е потребно за здравето?
Обичаме да мечтаем и го вършим постоянно. Разбира се, опитваме се да реализираме фантазиите си и да ги преследваме постоянно. В тази публикация ще р...
Прочети повече
10. По-щастливи сте, в случай че си мечтаете за щастлива връзка, в сравнение с да я изживеете в действителността.
Харесвате някого и си мечтаете за щастлива обич. Но се страхувате да предприемете крачка и да признаете възприятията си. Не желаете да претърпите отчаяние или просто мислите, че действителната връзка няма да е по този начин красива както тази в съзнанието ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР