Ако предпочитате да празнувате Трифон Зарезан, вместо Св. Валентин, то

...
Ако предпочитате да празнувате Трифон Зарезан, вместо Св. Валентин, то
Коментари Харесай

Как правилно да съхранявате виното си

Ако предпочитате да празнувате Трифон Зарезан, вместо Св. Валентин, то безспорно съхранявате няколко бутилки от напитката на боговете у дома. С нея можете да почерпите приятелите си, да изненадате половинката си или просто да си сготвите вкусна вечеря, с която да комбинирате. Но има един въпрос за виното, който би трябвало да си зададете, в случай че постоянно имате вино у дома.
Съхранявате ли виното по верния метод?
Както всяко нещо при виновността, по този начин и при съхранението има някои тънкости, които ще обезпечат запазването на положителния му тип. Ето кои са те:
Дръжте бутилките в хоризонтално състояние
Така виното има контакт с корковата запушалка и тя остава влажна. Ако се съхранява изправено, тя може да изсъхне и да се разчупи при отваряне. За да избегнете това, подреждайте бутилките на особено отредено за това място, в легнало състояние.
Отлежаване
Ако имате вино, което желаете да отлежава, най-хубавият метод за това е да го съхранявате в мазето си. Там е влажно и хладно – идеалното място за отлежаване на вино.
Съхранение
Съхранявайте виното си надалеч от директна слънчева светлина и по опция на място с непрекъсната температура от към 13 градуса. Съхранението при доста висока температура може да промени усета на виното, а при доста ниска – да изсуши корка, позволявайки проникването на въздух в бутилката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР