Ако преди време въпросът, който вълнуваше българското общество беше Кой”,

...
Ако преди време въпросът, който вълнуваше българското общество беше Кой”,
Коментари Харесай

Парламентарната група на ГЕРБ: Ако преди време въпросът, който вълнуваше българското общество беше "Кой”, днес той е "Къде е Кирил Петков"

Ако преди време въпросът, който вълнуваше българското общество беше " Кой”, през днешния ден той е " Къде е Кирил Петков ". Това сподели депутатът Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС на брифинг в Народното събрание в коментар на анулираното съвещание на Министерския съвет.
 Десислава Атанасова-9 Десислава Атанасова-9

" Защо ръководителят на българския парламент се е трансформирал в заслон, зад който се крие безпомощният министър-председател, който нито ръководи процеси, нито има отговори? Въпросът " Къде е Петков " тежи с още по-голяма мощ, откакто плануваното за през днешния ден съвещание на Министерски съвет беше анулирано. Няма го в Народното събрание, няма го и в Министерски съвет. Някъде се е евакуирал или употребява форсмажорни условия на непреодолима мощ, с цел да не присъства”, попита тя.

По думите й Корнелия Нинова изземва функционалността на премиера и диктува освен дневния ред на обществото, само че и този на Народното събрание. ГЕРБ настоя за чуване на премиера за концепцията за форсмажор. " Ще поканим премиера да даде съответни отговори. В противоположен случай бихме имали единствено едно пояснение - Нинова го е поканила някъде и се схващат като мъже”, сподели още Атанасова.

Поводът за това е предлагането на вицепремиера и министър на стопанската система у нас да бъдат оповестени форсмажорни условия. " Изключително обезпокоени сме. Да дадеш на Българска социалистическа партия да ръководи стопанската система и земеделието, значи срив на стопанската система и изгубване на хляба. Гледали сме го няколко пъти. Ако Демократична България, Политическа партия и Има Такъв Народ желаят да съучастват в сходни случки, те са свободни да го създадат и го вършат.

Те са тъкмо толкоз виновни за това, че Корнелия Нинова желае да откри надзор върху цените – нещо за което съм сигурен, че гласоподавателите на тези обединения, не са си го и помисляли, когато са дали своят вот за тях, то те са свободни да продължат да мълчат”. Това разяснява от своя страна Тома Биков.
 Парламентарната група на ГЕРБ с въпрос Парламентарната група на ГЕРБ с въпрос

По думите на Томислав Дончев партията е дала късмет на министър-председателя да се появи в Народното събрание и да каже защо става дума. " Само новината носи вреда. Доставчикът на една строителна компания след сходна вест ще е податлив ли да и доставя материали, при изискване че тя ще има правото да не му заплаща в период? Строителната компания ще продаде ли на някого парцел, при изискване, че той може да не заплати?

А какво се случва с контрагентите на други страни, които схванат, че контрагентите в България може да не заплащат, да не съблюдават период?”, разяснява той. Правителството не може да подсигурява минимална доза сигурност и изясненост а българския бизнес, което е една от главните му задания, добави Дончев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР