Ако преди време лъмбърсексуалните“ мъже изместиха модните по това време

...
Ако преди време лъмбърсексуалните“ мъже изместиха модните по това време
Коментари Харесай

10-те най-секси мъжки професии

Ако преди време „ лъмбърсексуалните “ мъже изместиха стилните по това време „ метросексуални “, в този момент и те са на път да останат в предишното, сменени от новото фешън течение – „ сапиосексуални “.

За незапознатите с термините: „ метросексуалните “ мъже са избръснатите, деликатни градски видове, които понякога се издокарват в пастелни тонове.

Въпреки искрящата си визия обаче, те са фенове на половите преживявания с нежния пол.

„ Лъмбър “ видът пък е оня господин с тип на преди малко излязъл от гората – брадясал, с груби ботуши и необятна тениска или дебела карирана риза. Тези представители на пола нормално работят в областта на новите технологии и получават прилична заплата.

 10-те най-секси мъжки специалности

В последно време обаче и едните, и другите изостават много в съпоставяне със „ сапиосексуалните “ си съперници в борбата за място в женското схващане. Всъщност името на това ново течение идва от думата „ sapiens “, което на латински значи „ умен “. Терминът „ сапиосекуалност “ даже получи публично място на страницата за срещи OKCupid. Оттогава това е измежду най-популярните нови понятия.

Историята на „ сапиосексуалността “ е също толкоз неразбираема, колкото и легитимността на това разбиране. Но се счита, че да бъдеш „ сапиосексуален “, значи, че търсиш остроумен, ученолюбив, любопитен, неуважителен разсъдък.

Във всеки теоретичен и социологически смисъл на понятието, това не е полова ориентировка. Човек, който харесва писатели, не е „ скрибосексуален “, човек, който харесва юристи, не е „ юросексуален “, а човек, който шумно декларира, че спи единствено с умни хора, може да е рисково блажен, само че сигурно не е „ сапиосексуален “.

„ Сапиосексуален “ наподобява се използва най-вече като глазура от искания, добавена върху по-традиционна полова еднаквост. Така идиоми като „ мозъкът е най-големият сексуален орган “ не са лишени от съображение – интелигентността към този момент се радва на фаворизиран статут в еротичната стопанска система.

Доказателство за това е и идващия лист. Сайтът The Richest направи ранглиста на 10-те специалности, които съгласно дамите са най-секси за мъже. И в случай че преди време военните, служителите на реда и строителните служащи са били по челните места на такива ранглисти, през днешния ден са изместени от две специалности, много отдалечени на каквато и да е силова активност или физическо натоварване.

10. Адвокат
9. Лекар
8. Учител
7. Пожарникар
6. Музикант
5. Предприемач
4. Атлет
3. Полицай
2. Художник
1. Архитект

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР