Ако преди десетина години някой беше написал, че Microsoft и

...
Ако преди десетина години някой беше написал, че Microsoft и
Коментари Харесай

Sony: Партньорството ни с Microsoft идва в отговор на Google Stadia

Ако преди десетина години някой беше написал, че Microsoft и Sony сплотяват сили в гейминг пространството, това щеше да звучи като първоаприлска смешка. Но действителността през днешния ден е друга. И няма нищо инцидентно в обявеното през предишния месец партньорство сред двете компании. Именно събитията през днешния ден са това, което е станало причина Microsoft и Sony да си свидлив ръцете. Това излиза наяве от изявление на изпълнителният шеф на PlayStation Джим Райън, което той даде неотдавна за CNET.

Той приказва за сегашното и бъдещето на гейминг сцената и на PlayStation съответно, фокусирайки се над идващото хардуерно потомство, което към този момент чука на вратата. За Райън, идващото потомство на PlayStation конзолата идва във време, в което точно събитията вършат нещата да наподобяват изключително забавни спрямо предишните министър председатели на подпора на компанията. И изключително внимание заслужава появяването на Гугъл Stadia – услугата за заоблачен гейминг, за която чакаме да разберем повече през днешния ден. „ Явно е, че имаме един нов състезател в гейминг пространството, който влезе неотдавна, и евентуално и други ще последват образеца им “, изяснява Райън.

„ Картината тук се трансформира бързо. И в случай че решим просто да разчитаме на това, което сме научили в последните 25 години, ние рискуваме събитията към нас да ни завладяват. Така че би трябвало да проявим по-голяма неприкритост и да почнем да вършим нещата по един друг метод, по какъвто не сме ги правили преди “, декларира той. Споразумението, което подписва Sony с Microsoft бива несъмнено от Райън като „ меморандум за съгласие “, който е израз на новия метод, който Sony има намерение да следва в бъдеще. Това е, добавя Райън, партньорство, обхващащо голям брой аспекти, само че един от най-важните от тях е облачния гейминг. Това е и първият път, в който някоя от двете компании разкрива намерено задачите на обявеното по-рано тази година съдействие. А и тук не са единствено Гугъл. Очаква се напълно скоро на сцената на облачния гейминг да заявят ролята си и други огромни компании, като Amazon и Apple.

Раън признава грешката, която Sony са създали с това, че не приказват доста за своята лична клауд услуга PlayStation Now , която, както изяснява той, компанията има намерение да придвижи на идващото равнище по-късно тази година и в годините, които предстоят отсега нататък. Защото, както се оказва, услугата към този момент има не един, а двама огромни съперници тук: с изключение на Гугъл със Stadia, тук е и техният нов сътрудник – Microsoft с xCloud .

„ Всяка смяна би трябвало да бъде осъществена последователно и упорито “, счита Райън визирайки клауд гейминга. „ Изграждал съм бизнеса на PlayStation по целия свят. Мога да ви приказвам за инфраструктурата в някои елементи на света, в които ние имаме огромен, доста огромен бизнес и някои от тях няма да са склонни, в случай че решим да заявим цялостна отдаденост на стрийминг модела за идващите години, които ни предстоят да работим дружно “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР