Ако правя програма днес, бих направил една програма от една

...
Ако правя програма днес, бих направил една програма от една
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Тази конституция вече не става!

Ако върша стратегия през днешния ден, бих направил една стратегия от една точка – приемане на Плана за възобновяване. Това сподели Стефан Софиянски, някогашен министър ръководител и 10 години кмет на София.

„ Никой не можа да убеди Брюксел, че България има една естествена тактика за възобновяване. Това, че трябвало да се вършат 22 ремонти на законите значи, че той е неверно изработен, тъй като по какъв начин ще направиш ти План за възобновяване, който не подхожда на твоето законодателство?!

Ти ще го направиш да подхожда на твоето законодателство, ще убедиш Брюксел, че си прав, ще го убедиш, че има стопански резултати от този проект, което е най-същественото и най-важното, което се показва в растеж на брутния вътрешен артикул, в развиване на производството, в развиване на една постоянна, дълготрайна, устойчива енергетика.

И когато ти това нещо го направиш и го заложиш като цели, то към този момент можеш там, където има някакъв проблем, да коригираш законодателството. Но по принцип ние сме в Европейския съюз какъв брой години към този момент – 2007 година, от 1 януари - 15 години членове на Европейския съюз и твоят План за възобновяване да изисква 22 ремонти на законите… “, изрази неразбиране някогашният кмет на София, представен от „ Фокус “.

„ Ето къде се губи концепцията за развиването на страната ни “, уточни Софиянски и добави, че антикорупционните ограничения и закони са значими, само че те са единствено декор.

Той напомни, че Конституцията е на практика организацията на едно общество, а нашата е изчерпана.

„ Не можахме да подредим страната си. Тази Конституция се изчерпа, може би за времето си да беше добра. В края на краищата, тя ни вкара в Европейския съюз, само че в този момент ние би трябвало да реализираме подобен баланс сред управляващите в една нова организация на нашето общество, че да ги сложим в изискванията на взаимоотношение, а не на опълчване.

Това е и към това би трябвало да се стремим. Не да се пишат стратегии за ланшния сняг “, сподели още някогашният длъжностен министър председател.

„ И тогава повече коне ще теглят колесницата на България “, убеден e Стефан Софиянски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР