Ако правителството се справи със задачата България да стане част

...
Ако правителството се справи със задачата България да стане част
Коментари Харесай

Влизането в еврозоната ще повиши интереса към недвижимите имоти у нас

Ако държавното управление се оправи със задачата България да стане част от еврозоната през 2025 година, евентуално ще се усети предплатено интерес към придобиването на парцели у нас още през 2024 година.   Това разяснява за Българска телеграфна агенция Добромир Ганев, ръководител на УС на Националното съдружие " Недвижими парцели " (НСНИ).   Той бе измежду участниците в 38-ата Международна научно-практическа конференция " Строително предприемачество и недвижима благосъстоятелност ", чийто хазаин е Икономическият университет във Варна.    Според Ганев евентуалните вложители биха придобивали в това число и жилищни парцели, главно в огромните градове.

  Това, което е видно в другите страни, е, че след приемането на нов член в еврозоната стартират да демонстрират интерес задгранични фондове, които търсят по-стабилен пазар и по-голяма предвидимост, изясни Ганев. И добави, че неизбежно, в случай че нашата страна направи тази крачка, това ще бъде тласък за този вид компании.   В актуалната конюнктура мъчно може да се предвижда изрично каква ще бъде 2024 година, само че в случай че се абстрахираме от геополитиката, чакам годината да е добра за пазара на недвижими парцели, уточни Ганев.

  Според него пазарът и сега е в доста положително положение, макар спада през последните 12 месеца, който варира сред 10 и 12% за другите интервали. Намалението се дължи по-скоро на упованията и терзанията у част от българите, другояче лихвите не скачат, приходите се покачват, инфлацията пада, уточни Ганев. Неговите упования са, че ситуацията би могло да се стабилизира след първото тримесечие на 2024 година   На въпрос дали има интерес към парцелите у нас от задгранични жители, Ганев уточни, че купуват главно украинци.   Според него страната ни е атрактивен пазар за сходни инвестиции, защото цените са положителни, а животът е спокоен. Неговата позиция е, че новите кметове на дребните обитаеми места в страната би следвало да работят по-активно за повишение на сигурността, което би привлякло задгранични купувачи в предпенсионна и пенсионна възраст.    
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР