“Ако правителството реши да се бави, празнотата от евентуално спиране

...
“Ако правителството реши да се бави, празнотата от евентуално спиране
Коментари Харесай

Радев: Кабинетът трябва да вземе тежко решение за следващата партида F-16

“Ако държавното управление реши да се бави, празнотата от вероятно прекъсване на употреба на МиГ-29, ще стане още по-голяма. Очаквам държавното управление да прегледа всички вероятни варианти да вземе рационално решение, тъй че България да остане виновна страна към въздушния си суверенитет и към интегрираната система за Противовъздушна отбрана на НАТО и да не позволяваме неуспех в нашите качества, изключително в такива сериозни времена”,посочи още президентът.

Държавният глава напомни, че е наложил несъгласие върху решението на Народното събрание за първите 8 самолета F-16. Причината - методът, по който е подписан договорът с българската страна. Според Радев тогава е била скрита действителната цена на летателните апарати, която е 3 милиарда лв..

По думите му държавното управление тогава е взело решение да ореже безобразно пакета.

“Тогава заявих, че тази цена ще се върне на 3 милиарда Тогава ви убеждаваха, че вторият пакет от осем самолета до цялостна ескадрила ще бъде по-евтина. Сега видяхте ли - още веднъж предлагането е 3 милиарда и няма по какъв начин да бъде иначе”, добави президентът.

“Сега държавното управление би трябвало да вземе извънредно тежко решение. Дали ще имаме ескадрила, която дружно с инфраструктурата, ще коства на България 5,5 милиарда, дали можем да си го позволим в този момент при разсрочено заплащане и може ли да си го разреши българското правителство”, уточни Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР