Ако правителството не разреши на заведенията да отворят на 1

...
Ако правителството не разреши на заведенията да отворят на 1
Коментари Харесай

Заведенията си правят сметката без кръчмаря COVID-19

Ако държавното управление не позволи на заведенията да отворят на 1 февруари, ще има " италиански модел ", заплаши шефът на на една от браншовите организации Ричард Алибегов.
В случая под " италиански модел " се схваща неподчинението на част от заведенията в Италия, които отвориха макар глобите още на 15 януари.
Подобна опасност евентуално би могла да се осъществя и заведенията в действителност да отворят. Но, евентуално ще види и публичната настройка по проблема. А тя е обвързвана с резултатите от ограниченията - инфектираните понижават, оздравелите стават повече.
Сред по-голямата част от хората към момента царува боязън от заразяване. С просто око е видно, че при разхлабване на ограниченията лечебните заведения се препълват. Вече никой не намира нарушаването на ограниченията за занимателна демонстрация на свободната воля. Напротив, откакто много младежи си отидоха от подлата болест, надали заведенията ще се изпълнят автоматизирано, щом бъдат отворени.
Браншът с предлагането на управляващите, което е заведенията за хранене да отворят на 18 февруари, а нощните заведения - на 1 март. Не е ясно за какво съгласно Алибегов това е изцяло недопустимо, откакто февруари по този начин или другояче е " най-слабият месец в годината " - по личните му думи. Алибегов се пазари и за един час повече - обектите да работят до 23:30 часа вместо наложеното от държавното управление привършване в 23:30.
Дали парите, които заведенията ще изкарат за тези 18 дни, ще могат да компенсират вредите?
Като приказваме за пари, държавното управление би било много облекчено, в случай че заведенията нарушат ограниченията. Държавата по най-бързия метод ще спре заплащанията 60/40, с които компенсира заведенията. И няма да е изненада, в случай че в действителност го направи. Тогава те, като се изключи че няма повече да получават държавни пари, ще платят и наказания за нарушение на ограниченията. А и ще си стоят полупразни поради страха у хората.
Но такива дълбоки мисли няма в средите на асоциацията. Има единствено ултиматум, който всеки би могъл да пояснява съгласно своето виждане за нещата. Най-интересно би било, които изгубиха сътрудници, фамилии, здравето си, съня и спокойствието си в тази борба. Ето го и значителното от ултиматума: " Също по този начин всички обещани помощи за чиновниците за ноември и декември да бъдат изплатени до 31.01, както и да бъдат изплатени помощите за бизнеса до края на месеца, 20% от оборота ".
Разбира се, този бизнес пострада изключително мощно от пандемията. Но надалеч не е единствено той. Милиони хора по целия свят изгубиха работата си, а притежателите на разнообразни бизнеси са принудени да търсят други пътища за развиване и за оцеляване.
В качеството си на ръководител на Българската асоциация на заведенията Алибегов разгласи, че от 28 000 заведения в страната има 30 случая за цялата пандемия и още 30 неразкрити, каквото и да значи последното. Това може би е правилно, само че никой в никоя страна не би могъл да пресметна какъв % от инфектираните са хванали вируса по кръчмите. Факт е, че откогато са затворени, болестта понижава.
Може сметките на кръчмарите да демонстрират друго. В случая обаче кръчмарят е различен. Нарича се COVID-19. Доста е мощен към момента и въобще не знаем какво влиза в неговите сметки - нови варианти, нови типове увреждания, нови провокации пред медицината. И крайната сметка я прави той.
Да напомним и. 2,4 млн. се заразиха - до момента. 83 000 се простиха с живота си - до момента. Затова дано малко повече да мислим, преди да приказваме за италиански модел.
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР