Ако правителствата навсякъде не преоценят своите енергийни политики, светът ще

...
Ако правителствата навсякъде не преоценят своите енергийни политики, светът ще
Коментари Харесай

Гутериш: Правителствата по света фатално бездействат по енергийната ефективност

Ако държавните управления на всички места не преоценят своите енергийни политики, светът ще бъде ненаселен. За това предизвести в изказването си генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Коментарите му отразяват настояването, че всички страни би трябвало да понижат доста потреблението на изкопаеми горива, да разширят достъпа до електрическа енергия, да подобрят енергийната успеваемост и да усилят потреблението на различни горива, като водород.

Ако не се подхващат дейности скоро, някои огромни градове ще бъдат под вода , сподели Гутериш във видеоизявление, в което също по този начин предвижда " невиждани горещи талази, ужасяващи стихии, необятно публикуван дефицит на вода и изгубване на милион типове растения и животни ".
 МАЕ: Метановите излъчвания са по-високи в сравнение с се твърди
МАЕ: Метановите излъчвания са по-високи в сравнение с се твърди

Емисиите са с към 70% повече в сравнение с в данните, предоставени от държавните управления по света

" Това не е небивалица или пресилване. Това, което науката ни споделя, ще бъде резултат от нашите сегашни енергийни политики. Ние сме на път към световно стопляне с повече от два пъти границата от 1,5 градуса, която беше контрактувана в Париж през 2015 година

Докладът на IPCC (Междуправителствената експертна група по климатичните промени) - написан от стотици водещи учени и склонен от 195 страни - отбелязва, че излъчванията на парникови газове, генерирани от човешката активност, са се нараснали от 2010 година " във всички съществени браншове в международен мащаб ".

В публикация, написана за Washington Post, Гутериш разказа последния отчет на IPCC като " набор от нарушени обещания за климата ", който разкрива " бездна сред обещанията за климата и действителността ".

Той написа, че държавните управления и корпорациите с високи излъчвания не просто си затварят очите, " те прибавят гориво към пламъците, като не престават да влагат в промишлености, задушаващи климата. Учените предизвестяват, че към този момент сме рисково покрай повратни точки, които могат да доведат до до каскадни и необратими климатични резултати. "
 Шефът на Организация на обединените нации: обещанията за климата
Шефът на Организация на обединените нации: обещанията за климата " дрънчат на кухо ", в случай че не се постави завършек на изкопаемите горива

" Обявленията тук в Глазгоу са обнадеждаващи, само че надалеч не са задоволителни "

Нарастващият дял на излъчванията може да се дължи на градовете, не престават създателите на отчета, добавяйки също толкоз обезпокоително , че пониженията на излъчванията, реализирани през последното десетилетие или освен това, " са били по-малко от нарастванията на излъчванията от възходящите равнища на световна интензивност в промишлеността, енергийни доставки, превоз, селско стопанство и здания ".

Отбелязвайки по-положителна нотка - и настоявайки, че към момента е допустимо да се понижат на половина излъчванията до 2030 година - IPCC прикани държавните управления да засилят дейностите си за ограничение на излъчванията.

Органът на Организация на обединените нации също приветства забележителното понижаване на разноските за възобновими енергийни източници от 2010 година насам, с цели 85 % за слънчевата и вятърната сила и батериите.
 66 страни дават обещание нулеви излъчвания на CO2 до 2050-а
66 страни дават обещание нулеви излъчвания на CO2 до 2050-а

Жизненоважна цел за попречване на пагубни климатични промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР