Ако ПП-ДБ бяха загубили София, това щеше да означава оставки

...
Ако ПП-ДБ бяха загубили София, това щеше да означава оставки
Коментари Харесай

Доц. Милен Любенов: Ако ПП-ДБ бяха загубили София, щеше да се стигне до падане на правителството

Ако ПП-ДБ бяха изгубили София, това щеше да значи оставки на водачите на партиите и напълно закономерно щеше да се стигне и до рухване на държавното управление. Това сподели в изявление за предаването " Денят онлайн " политологът доцент Милен Любенов.

" По изявлението на Борисов проличава, че ГЕРБ ще бъдат съпротива в София ", добави той.

Според него, вотът на съмнение е довел до обединяване на ръководството, а не до неговото разлюляване. Доц. Любенов дефинира като неприятен избор за Българска социалистическа партия тематиката на вота - " Отбрана и национална сигурност ". Той е уверен, че политическите елити би следвало да се сплотяват точно към тези въпроси.

" За „ Възраждане “ - ясно, само че Българска социалистическа партия, която е част от политическия мейнстрийм, в случай че желае в бъдеще да възвърне изгубения си капацитет, би трябвало да се ориентира към политическия център ", уточни още политологът.

" Явно най-сетне Българска социалистическа партия е осъзнала, че остава в изолираност с две партии, които освен задават неприятна еднаквост, само че водят спор и имат обществени изяви на фона на които Нинова бледнее. Тя никога не може да се конкурира с яркото наличие на Костадинов или на Тошко Йорданов ", разяснява от своя страна политологът Румяна Коларова и дефинира Българска социалистическа партия като " неатрактивен състезател в неверния тим ".

Според нея, тематиката на вота е била " несъответстваща ". " За опозицията министър Тагарев е доста уязвим. Избрали са министър без задоволително известност ", добави още Коларова.

" Ако бюджетът бъде импортиран подобен в Народното събрание, това ще е един тип провокация. Логиката освен това предизвестие е да се премисли и преработи преди да влезе в Народното събрание ", счита тя.

" Борис Бонев е несъизмерим състезател, има мощен комплекс във връзка с Йорданка Фандъкова и ГЕРБ ", уточни още политологът.
ТЕМА преди 5 дни 14357 преди 10 дни 3604 преди 10 дни 3754
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР