Ако позата за спане „лъжички“ ви е любима, има научно

...
Ако позата за спане „лъжички“ ви е любима, има научно
Коментари Харесай

Какви са ползите от спането в поза лъжичка

Ако позата за спане „ лъжички “ ви е обичана, има научно пояснение за това. Има куп мотиви за това, а и доста изгоди за здравето и душeвността. Сари Купър, създател и шеф на The Center for Love and Sex в Ню Йорк споделя пред Men’s Health, че кожата е нашият максимален орган и като такава тя се нуждае от оптимален досег. Желанието да бъдем докосвани и да се усещаме в контакт с обичания си човек се показва във допустимо най-плътен досег на нашата кожа с неговата по време на сън, написа Флагман.

Ето за какво позата „ лъжички “ е толкоз потребна за здравето и прочувственото положение. Първичното предпочитание на човек да бъде обичан, утешаван и успокояван се въплъщава от тази поза. Тя дава опция колкото се може по-голяма повърхност от кожата ви да се допре до кожата на вашия обичан човек.

Според клиничния психолог Санам Хафеез, представен от уеб страницата healthdigest.com, „ лъжичките “ и гушкането отключват освобождение на окситоцин, което понижава напрежението. Колкото по-малко стрес има в тялото ни, толкоз по-малко тревога и безпокойствие ни мъчат. Кръвното налягане се възстановява и натоварването върху сърцето се понижава. По този метод позата „ лъжички “ оказва благотворно въздействие върху сърдечносъдовата система.

Позата „ лъжички “ усъвършенства и качеството на съня. Ендорфините и окситоцинът, които се освобождават при тази поза на сън с колегата, понижават напрежението и способстват за възстановяване механизмите на съня, понижават безсънието и улесняват заспиването.

Тази поза е и доста потребна за създаване на непосредственост сред двойките. Физическата непосредственост усъвършенства и прочувствената такава. Това основава фамилиарност на по-дълбоко равнище, надхвърлящо половото.

Ако спите по този метод с колегата си, връзката сред вас ще се усъвършенства. Създаването и поддържането на дълбока непосредственост посредством позата „ лъжички “ ще усъвършенства уменията ви за шерване, за изложение на усеща, за превъзмогване на разнообразни прочувствени бариери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР