Ако получите глоба под чистачката на колата, например за неправилно

...
Ако получите глоба под чистачката на колата, например за неправилно
Коментари Харесай

Полезно за шофьорите: Как да платим по-малка глоба към КАТ

Ако получите санкция под чистачката на колата, да вземем за пример за погрешно паркиране, би трябвало деликатно да четете какво написа на нея. Ако на фиша няма произлязъл номер, даже да отидете към най-близкия терминал да си платите санкцията, няма да има съображение за това. Така ще се наложи да почакате фишът ви да пристигна по пощата, само че към този момент, пък, ще сте изпуснали седемдневния период, в който да заплатите с отстъпка.

Има ли други метод?
От началото на месец август във всеки патрул на пътна полиция има ПОС терминал. Ако желаете да заплати санкцията, става доста елементарно. Служителят от " Пътна полиция " ревизира в таблета за невръчени електронни фишове, както и за неплатени санкции.
Предоставя се опция на лидера да избере да заплати всички санкции или част от тях. Иначе служителят ще ви изясни самата технология. Но по този метод се икономисва време, надлежно и пари, тъй като има един период, в който санкцията може да се заплати с отстъпка и всеки един лидер може да се възползва от това нещо.

Ако все пак получим писмо, какво да създадем?
От момента на връчване на санкцията стартира да тече този период 7 дни за елементарните фишове и за електронните фишове - 14 дни.
Така че при електронните фишове, които са за превишена скорост, там отстъпката е по-голяма 30%. Тоест плащате 70% от цената. При елементарните фишове плащате 80% от цената, изясни комисар Димитър Кикьов, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен пред Българска национална телевизия.
Има ли заплаха да платим два пъти едно и също нарушаване?
" Не, защото неотложно това се отразява в осведомителната система ", добави комисар Кикьов.
Глобите, наложени от органи на Министерството на вътрешните работи за нарушавания на Закона за придвижването по пътищата, може да се заплащат и посредством банкова карта посредством терминални устройства ПОС, конфигурирани в отдел/сектор " Пътна полиция ", в районни ръководства към регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и на Граничен контролно-пропусквателен пункт, а по този начин също и в патрулни коли на звената " Пътна полиция ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР