Ако получим такава покана, ние бихме предпочели да стане обратното

...
Ако получим такава покана, ние бихме предпочели да стане обратното
Коментари Харесай

ИТН чакат покана за конституционна среща, но искат да видят проект

" Ако получим такава покана, ние бихме предпочели да стане противоположното - не първо да приказваме неща по принцип и по-късно да виждаме защо става дума. Искаме да забележим техните оферти, с цел да избегнем следващата официална среща, в която едни хора първо се виждат, след това си дават обещание отново да се видят ", разяснява Вълчев.

" Първо да забележим техните оферти, да се срещнем с тях и по-късно да обсъждаме какво бихме подкрепили ", добави той, като подсети, че в случай че ще се отваря Конституцията, и те имат своите оферти. той изреди концепцията им за президентска република и за избор на основния прокурор по сходство на президента.

" Така или другояче, ПП-ДБ към този момент имат към този момент сътрудник, с който да вършат конституционни промени, както видяхме, надали ще имат потребност съответно от наша поддръжка ", означи Ивайло Вълчев.

По отношение на фигурата на основния прокурор и дали въобще да бъде отстранена от Конституцията, визията на Има Такъв Народ е, " че не е добре в едни ръце да се концентрира прекалено много власт ". От партията обаче припомнят, че още в по-миналия парламент е имало " механизъм даже без конституционно болшинство основният прокурор да бъде лишен от тези суперсили, които тормозят всички - в пленарната зала да се направи по този начин, че да се получи по-голяма децентрализация с повече права за обособените прокурори ".

Депутатът от Има Такъв Народ сподели още, че парламентарната група няма да поддържа президентското несъгласие против изваждането на Националното разследване от прокуратурата и ще гласоподават още веднъж по този начин, както и предходния път, когато са подкрепили измененията в правосъдния закон. Вълчев предвижда също по този начин, че вота си ще повторят и останалите политически сили в Народно събрание. Законопроектът на " Възраждане " за връщането на независимостта на Национална следствена служба беше подсилен от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ преди да му наложи президентът несъгласие, а от ПП-ДБ не дадоха поддръжката си.

" Президентът има формалната причина да върне това, което беше гласувано в залата, само че това няма да промени нашето виждане и нашата ПГ ще гласоподава по същия метод, по който гласоподава и преди този момент. Мисля, че това ще създадат и всички останали ", сподели Ивайло Вълчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР