Ако получавате от мобилния си оператор телефонни обаждания, SMS-и и

...
Ако получавате от мобилния си оператор телефонни обаждания, SMS-и и
Коментари Харесай

Имат ли право телекомите да ни засипват с рекламни съобщения...

Ако получавате от мобилния си оператор телефонни позвънявания, SMS-и и имейли за изтичащ контракт, промоционални абонаментни проекти или други преференции, то най-вероятно сте дали единодушието си за това при сключването на контракта.

Дали тъй като тогава не сте обърнали внимание или просто към този момент в действителност ви е омръзнало от всички тези позвънявания и известия, само че в този момент стигате до решението, че желаете всичко това да спре!

Можете да оттеглите единодушието си когато и да е, като телекомът е задължен да подсигурява това да стане безплатно и по елементарен за вас метод. За задачата е належащо да уведомите сдружението за желанието си, като се позовете на член 261, алинея 2, т. 2 от Закона за електронните известия.

Ако след изразеното от вас след това или още при сключването на контракта противоречие с бъдещо приемане на известия за маркетингови цели операторът продължава да ви нападна с позвънявания и SMS-и, можете да подадете тъжба към Комисията за контролиране на известията за нарушаване на член 261, алинея 4. от Западноевропейски съюз.

Има правосъдна процедура за налагане на наказания от Комисията за контролиране на известията при нарушаването на тези законови разпореждания, като санкциите варират от 5000 до 10 000 лева. 

Източник
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР