Ако политиките не се променят и не се вземат мерки

...
Ако политиките не се променят и не се вземат мерки
Коментари Харесай

Велев: Ако политиките не се променят, дефицит над 3% ще има и през следващите години

Ако политиките не се трансформират и не се вземат ограничения за по-ефикасно разходване на публичния запас и се върви по тази траектория, недостиг над 3% ще има през идващите 2,3, даже 4 години. Това разяснява в „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS Васил Велев от АИКБ.

„ Необходими са енергични ограничения за понижаване на недостига и вкарването му в границите на трите % - това, което чухме в предизборните анонси и в анонсите при съставянето на кабинет ”, сподели още той.

По думите на Велев, в случай че страната продължава да харчи с досегашното движение, се приближаваме към 6,4% недостиг. Той настоя за приоритизиране на разноските и отсрочване на други. „ Така, до момента в който се утвърди нов бюджет ”, разясни той.

Според него са направени несъразмерни нараствания на обществените заплащания. „ Разпрострели сме се оттатък чергата. Имаме нарастване на разноските за пенсии над 90%, по отношение на 2019 година ”, обясни Велев.

Той е на мнение, че постоянното държавно управление би трябвало да резервира досегашния данъчен модел, който по думите му е единственото преимущество за привличане на вложения в България.

„ Очакванията са за диалогичност, шерване, вземане предвид и вслушване в позицията на тези, които прибавят стойност и основават Брутният вътрешен продукт ”, сподели той по отношение на бъдещата си работа с новия министър на финансите и труда и обществената политика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР