Ако политическите сили, провели консултации с Има такъв народ този

...
Ако политическите сили, провели консултации с Има такъв народ този
Коментари Харесай

Какви са възможните хипотези за гласуването на правителство на ИТН

Ако политическите сили, провели съвещания с " ИТН " този вторник, поддържат състава на кабинета в пленарна зала - болшинството зад държавното управление е несъмнено.

Общият брой на гласовете на партията на Слави Трифонов, на " Изправи се БГ! Ние идваме! ", „ Демократична България “ и на Българска социалистическа партия е 148 - доста над нужните 121 гласа.

Сметките демонстрират обаче, че е допустимо лъчение на кабинет и без някоя от тези политически сили, в случай че част от депутатите не влязат в зала и кворумът падне.

Кворумът, както знаем, е 240 депутати. Ако да вземем за пример групата на Движение за права и свободи не се записва и я извадим от уравнението - кворумът ще падне на 211 народни представители и тогава за болшинство ще са нужни не 121, а 106 гласа.

ГЕРБ към този момент оповестиха, че ще вземат участие във вота и ще гласоподават срещу. Депутатите на " ИТН ", " Изправи се БГ! Ние идваме " и Българска социалистическа партия са общо 114 от нужни 106 за болшинство и освен това състояние държавното управление би било определено и без гласовете на " Демократична България ". Но този вид е вероятен единствено в случай че Движение за права и свободи не вземат участие в гласуването за ново държавно управление.

При различен вероятен сюжет - в случай че депутатите от „ Демократична България “ не влязат в зала за гласоподаване на държавно управление - кворумът би паднал на 206 души и тогава за болшинство биха били задоволителни 104 гласа.

Отново " ИТН ", " Изправи се БГ! Ние идваме " и Българска социалистическа партия разполагат с повече от нужния брой гласове - 114 от 104. И даже не е належащо всички те да поддържат кабинета, с цел да бъде утвърден.

И още една догадка: Възможен е и вид за държавно управление единствено с гласовете на " ИТН ".

Но следователно групите на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме “ не би трябвало да се записват.

Тогава кабинетът би минал със 65 гласа за партията на Слави Трифонов, против 63 за ГЕРБ, които бяха безапелационни, че няма да поддържат държавното управление.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР