Ако погледнем високотехнологичен електрически автомобил като Tesla, лесно можем да

...
Ако погледнем високотехнологичен електрически автомобил като Tesla, лесно можем да
Коментари Харесай

Невероятна снимка показва жена, която зарежда ЕЛЕКТРИЧЕСКИ автомобил преди 112 години

Ако погледнем високотехнологичен електромобил като Tesla, елементарно можем да повярваме, че електрическите транспортни средства са неотдавнашно откритие.

И въпреки всичко, както се вижда от тези фотоси, историята на електрическите коли е доста по-дълга, в сравнение с си мислим.

Снимките са направени през далечната 1922 година и демонстрират жена, облечена в огромна шапка и ръкавици, която театралничи в гараж с електрически автомобил.

Автомобилът на фотосите е Columbia Electric Victoria Phaeton - тип електрически автомобил, създаден за първи път през 1905 година

Купен нов, сходен автомобил би коствал 1 600 $ през 1908 година, или към 44 000 $ (34 803 паунда) в модерни условия.

Някой, който включва електрическия автомобил си, с цел да го зареди, може да наподобява като типична сцена от актуалния живот. Но тези фотоси са всичко друго, само че не и модерни и в действителност са направени преди 112 години.

Автомобилът на фотосите е Columbia Electric Victoria Phaeton - тип електрическо транспортно средство, създадено за първи път през 1905 година

 width=

Според по-ранна листовка на Columbia Electric Vehicles този автомобил е бил толкоз известен при първото си стартиране, че е бил изцяло разпродаден.

В брошурата се споделя, че " през сезона на 1905 година във връзка с това возило е изразено единствено едно мнение, а точно, че то е най-умното, най-бързото, най-модерното и най-надеждното леко електрическо возило, което може да се откри ".

Тя разполага с 24 акумулатори, три предавки за придвижване напред и две за заден ход и може да развие оптималната скорост до 15 благи в час (24 км/ч).

 Източник: dailymail

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР