Ако погледнем различните етноси, ще видим, че понятието красота на

...
Ако погледнем различните етноси, ще видим, че понятието красота на
Коментари Харесай

Д-р Славчев: Красотата на едно лице не е в симетрията, а в балансираността

Ако погледнем другите етноси, ще забележим, че понятието хубост на лицето е друга и относителна. Кога обаче едно лице е красиво? Не когато е симетрично. Симетрията е значима, само че то е красиво, когато то е уравновесено. Тоест, обособените зони на лицето би трябвало да са в една естетика.

Когато обаче се тръгне по избор на пациента да се трансформират обособените структури, това би трябвало да се прави доста деликатно, тъй като този баланс не трябва да бъде нарушаван. Наруши ли се, тогава от единия тротоар на улицата до другия се вижда, че даден нос е опериран.

Това съобщи пред Дарик един от най-хубавите лицево-челюстни хирурзи доктор Радослав Славчев, който завежда Отделение по лицево-челюстна хирургия в университетската болница „ Лозенец ”.

„ Реконструктивната хирургия на лицето е като джаза – в нея се импровизира, по тази причина тя е доста значима част от хирургията на лицево-челюстната област. Един дребен раздел към този момент е естетиката, която също е обект на нашата активност, ” уточни доктор Славчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР