Ако по-същия начин се продължи с невъзможността на ГЕРБ да

...
Ако по-същия начин се продължи с невъзможността на ГЕРБ да
Коментари Харесай

Радостин Василев, ПП: От ГЕРБ нямат идея как да управляват

" Ако по-същия метод се продължи с невъзможността на ГЕРБ да образува болшинство, то те сами няма да са в положение да създадат коалиция ", съобщи Радостин Василев от " Продължаваме Промяната " пред Българска национална телевизия.

Според Василев ГЕРБ-СДС не са имали проект по какъв метод да търсят болшинство и нямат концепция по какъв начин да ръководят. За това съгласно представителя на Политическа партия на втората политическа мощ не може да бъде вменявана виновност.

Василев счита, че едно настоящо държавно управление е по-добро, в сравнение с служебното държавно управление на президента Радев, само че не съществува опция за разговор сред първата и втората политическа мощ.

" С ГЕРБ не можем да управляваме и да ги поддържаме по никакви въпроси. С тях не може да обсъждаме политики. Няма да седнем на диалог с контактната им група ", безапелационен е Василев.

Според него членовете на ГЕРБ се държат по метод, който допуска те доста мъчно да получат поддръжка от " партията на смяната ".

По думите му при връчване на втори мандат на Политическа партия коалиция е допустима с обичайните сътрудници на партията - Българска социалистическа партия и Демократична България. Според него представителите на Българската социалистическа партия по-скоро биха седнали на диалози с Политическа партия, в сравнение с с ГЕРБ.

" Да се надяваме, че днешната поддръжка за кандидатурата на Вежди Рашидов няма да коства един втори мандат ", добави Радостин Василев.

Той счита, че огромна част от българските жители и в това число симпатизантите на левицата изпитват учудване, че Българска социалистическа партия са издигнали кандидатурата на Вежди Рашидов за поста ръководител на Народното събрание.

" Ако можех да си показва че Българска социалистическа партия би подкрепила кандидатурата на Вежди Рашидов, то по-трудно ми бе да си показва, че тя би го издигнала. Още повече, Българска социалистическа партия отдръпна кандидатурата на един извънредно квалифициран претендент в лицето на Кристиан Вигенин. Не желая да си представям какво му е на господин Вигенин. Твоята партия да изтегли кандидатурата ти и да издигне кандидатурата на Вежди Рашидов, който е тъкмо претендентът, който не би трябвало да бъде ръководител на Народното събрание ", приключи Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР